Gala de Operetă „De la Bucureşti la Viena”, din 15 noiembrie, a fost anulată din lipsă de fonduri
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-de-opereta-de-la-bucuresti-la-viena-din-15-noiembrie-a-fost-anulata-din-lipsa-de-fonduri/

Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” a anulat Gala Internaţională de Operetă „De la Bucureşti la Viena”, programată să se desfăşoare pe 15 noiembrie la Sala Palatului din Bucureşti, din cauza dificultăţilor financiare de ultim moment. Gala Internaţională de Operetă „De la Bucureşti la Viena” ar fi trebuit să se desfăşoare în cadrul Festivalului Internaţional […]

Un articol de Andrada Văsii|2 noiembrie 2012

Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” a anulat Gala Internaţională de Operetă „De la Bucureşti la Viena”, programată să se desfăşoare pe 15 noiembrie la Sala Palatului din Bucureşti, din cauza dificultăţilor financiare de ultim moment.

Gala Internaţională de Operetă „De la Bucureşti la Viena” ar fi trebuit să se desfăşoare în cadrul Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e frumoasă!”.

 Programul artistic al evenimentului va fi, în schimb, reluat într-o formă adaptată în cadrul Galei Internaţionale de Musical, care va avea loc la Teatrul Odeon, în deschiderea festivalului, pe 8 noiembrie, de la ora19:00 , potrivit unui anunţ postat pe site-ul Teatrului Naţional de Operetă.

Acest eveniment va deveni Gala Internaţională de Musical şi Operetă, beneficiind şi de prezenţa soliştilor străini de operetă din Austria, Rusia, Ucraina şi Ungaria, se mai spune pe site-ul Operetei.

În aceste condiţii, spectatorii care şi-au achiziţionat deja bilete pentru Gala de la Sala Palatului pot merge la magazinul din care le-au achiziţionat sau la sediul central al Vandbilete.ro din strada Vasile Lascar, nr. 42 – 44 (program de luni până vineri, între orele 10:00-19:00) pentru a le returna şi a primi contravaloarea lor, sau pentru a le schimba cu bilete pentru alte evenimente din cadrul Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e frumoasă!”.

Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e frumoasă” se va desfăşura anul acesta în perioada 8 – 18 noiembrie şi va include concerte ale artiştilor Dulce Pontes şi The Tiger Lillies.

Cele 11 zile de festival readuc publicului bucureştean întâlnirile cu gale de operetă sau musical, concerte de fado (Dulce Pontes) şi cabaret berlinez (The Tiger Lillies), doine şi muzici străvechi balcanice şi persane (Grigore Leşe şi invitaţii săi), ragtime (Old Fish Jazz Band), a capella (Muttis Kinder), muzică religioasă (Corul Teatrului Naţional de Operetă), dar şi repertoriu clasic (Bester Quartet) – în forma sa pură sau în cea eterogenă, împrumutând influenţe din genuri moderne.

Pentru melomanii pasionaţi de operetă şi musical, ediţia din 2012 reuneşte evenimente ale unora dintre cele mai prestigioase instituţii de gen din estul Europei: Teatrul de Comedie Muzicală din Sankt Petersburg (Rusia), Teatrul de Operetă şi Musical din Budapesta (Ungaria), Teatrul Naţional Academic de Operetă din Kiev (Ucraina) şi Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” – organizator al festivalului. Acestora li se adaugă spectacole susţinute de importante teatre din ţară, cum ar fi Teatrul Naţional Timişoara, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” (Iaşi), Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” (Constanţa), dar şi Teatrul de Păpuşi din Armenia, prezent în festival cu un spectacol pentru copii.

Linia evenimentelor muzicale continuă cu trofeul „Ion Dacian”, o competiţie aflată la cea de-a patra ediţie şi, în premieră, anul acesta cu versiunea dedicată copiilor, gala „Ion Dacian” Junior.

Festivalul include şi „Serile tradiţionale” dedicate, pe rând, Portugaliei, Rusiei, Ucrainei, Ungariei şi Germanei.

 

Sursa: Mediafax

29
/10
/16

Artistul american Bob Dylan, care nu a făcut declarații după ce a fost desemnat câștigătorul premiului Nobel pentru Literatură, a anunțat că va merge la Stockholm pentru a primi această recompensă ''uluitoare, de necrezut''.

29
/10
/16

Arcadie Rusu este directorul Centrului Independent Coregrafic LINOTIP. Coregraf, dansator, performer, licențiat și absolvent de Master în Artă Coregrafică la U.N.A.T.C, acesta vorbeşte în faţa camerei mânuite de fotograful Simion Buia despre experiența sa cu teatrul.

28
/10
/16

Unul dintre cei mai importanţi compozitori contemporani este invitatul lui Cătălin Ştefănescu la Garantat 100%. Interviul cu Philip Glass, exclusivitate TVR, se vede duminică, 30 octombrie, de la 23.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.„Vom povesti despre ce însemna lumea Americii acelor ani, despre cum arăta viaţa unui tânăr artist în acei ani, despre magazinul de discuri al tatălui lui Philip Glass, precum şi despre atmosfera muzicală a acelei perioade”. (Cătălin Ştefănescu)

28
/10
/16

Schimbatul unei baterii la ceas nu e o chestiune deloc simplă dacă vrei să apelezi la un profesionist. De cele mai multe ori cu acest lucru mă ocup eu, dar cum în colecție am și piese care au nevoie de o presă pentru refixarea capacului sunt nevoit să apelez la oameni pricepuți.

28
/10
/16

O ofertă impresionantă de cărți la prețuri „de kilipir” îi așteaptă pe cititori la ediția din această toamnă a celui mai important târg de carte cu discount, Kilipirim. Cărți pentru copii și tineret, dar și pentru cititorii experimentați pot fi achiziționate pe parcursul celor 5 zile de târg (26-30 octombrie 2016, zilnic între orele 10.00 și 21.30), la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călărași.

28
/10
/16

Noaptea de 28 spre 29 octombrie 1952. În infirmeria penitenciarului din Aiud, Mircea Vulcănescu, unul dintre cei mai mari oameni de cultură ai României, murea în frig, cu o „cavernă la plămânul stâng”, după ce încercase să salveze viața unui tânăr, pe care-l protejase cu propriul lui corp.

27
/10
/16

Fiecare epocă şi-a avut artera preferată de plimbare, pe jos, cu trăsura ori cu automobilul. Pe la 1800, bucureştenii se înghesuiau duminica la iarbă verde spre Dobroteasa sau Băneasa; la mijlocul sec. XIX, s-au îndreptat spre locul ajuns repede la modă: Şoseaua Kiselev.

27
/10
/16

La zece ani de la debutul editorial cu romanul Băiuțeii, scris împreună cu Filip Florian, și la șapte ani de la publicarea primului său roman, Şi Hams Şi Regretel, Matei Florian revine cu o nouă carte, îndelung așteptată de cititorii săi, Cexina Catapuxina, cea mai recentă apariție din colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

27
/10
/16

Noiembrie 1938. Kristallnacht. Pogromul anti-evreiesc lansat de naziști lasă în urma lui, pe ruinele sinagogilor, un nou tip de ură. Mor oameni, se nasc obsesii – e începutul Holocaustului, sfârșitul umanității, propagarea răului.

27
/10
/16

Cea de-a doua ediție a celui mai antrenant eveniment cinematografic al toamnei, Bucharest International Dance Film Festival va avea loc în perioada 9-13 noiembrie 2016. Evenimentul este dedicat producțiilor de dans realizate de coregrafi, regizori de film și artiști din întreaga lume.

27
/10
/16

Cea de-a treia ediție a HipTrip Travel Film Festival debutează în această seară, de la ora 19,00, la Cinemateca Eforie cu filmul El Clasico, propunerea Irakului pentru Premiile Oscar în 2017. Prezentat în mai multe festivaluri din întreaga lume, El Clasico a primit anul acesta două trofee la Tribeca Film Festival și trofeul pentru cel mai bun film străin la Traverse City Film Festival. Proiecția de la București a filmului va avea loc în prezența regizorului Halkawt Mustafa.

27
/10
/16

„La Muse et le Poète”, „Pour un tombeau sans nom” și seria de concerte aMUSE bouche sunt cele care deschid săptămâna aceasta cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, o ediție în care este celebrată eterna muză și eternul poet, o ediție tribut poeziei pe care arta o aduce în viețile noastre.

27
/10
/16

Cea de treia ediție a UrbanEye Film Festival va avea loc în București, între 16 – 20 noiembrie 2016, la Cinema Elvira Popescu și Cinemateca Eforie.