Gala Stelelor Baletului Rus, la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-stelelor-baletului-rus-la-bucuresti/

Gala Stelelor Baletului Rus va aduce la Bucureşti pe 9 martie un spectacol în care vor evolua câţiva dintre cei mai importanţi balerini de la Teatrul Balşoi din Moscova şi de la Mariinsky Sankt Petersburg.

Un articol de Liliana Matei|16 februarie 2020

Printre balerinii care vor evolua pe scena de la Sala Palatului se află Vyaceslav Lopatin și Mikhail Lobukhin, alături de prim-balerinele Ana Turazashvili si Anastasia Staskevich vedete alte Baletului Balșoi. De la Teatrul Mariinsky îi veți putea vedea pe Nadezhda Batoeva si Konstantin Zverev.

Gala Balatului Rus își propune să aducă laolaltă eleganța baletului clasic și rafinamentul lumii moderne.

Pe scena de la Sala Palatului vor fi dispuse trei ecrane uriașe multimedia, spectacolul propunându-și exact acest amestec de clasic și modern care să-l facă accesibil si unui public tânăr care s-ar putea îndrăgosti astfel de balet.

Pentru partea de proiecții vor reveni la București specialiști de la Russian Multimedia Ballet Theatre care, împreună cu cei de la Sound Rental, vor asigura  decorurile multimedia 3D.

Programul Galei este alcătuit din două acte a câte 50 de minute. În primul act vom avea pas de deuxdin Raymonda (Glazunov, Petipa) interpretat de Ana Turazashvili și Denis Rodkin, Le Park (Mozart, Angelin Prelgocaj) interpretat de Nadezhda Batoeva și Konstantin Zverev, Carmen (Bizet, Alonso) interpretat de Eleonora Sevenard și Mikhail Lobukhin, Moartea Lebedei (Saint Saens, Fokine) solo Ana Turazashvili și Talisman (Drigo, Petipa) în duetul Anastasia     Stashkevich-Viacheslav Lopatin.

Actul al doilea va cuprinde Tango (Piazzolla, Gordeev) interpretat de Ana Turazashvili și Mikhail Lobukhin, Carnavalul din Veneția (Puni, Petipa) un pas de deuxcu Nadezhda Batoeva și Konstantin Zverev, Come un Respiro (Hendel, Bigonzetti) în duetul Anastasia Stashkevich-Viacheslav Lopatin, Solo (Visotsky) cu Mikhail Lobukhin, iar seara se va sfârși cu Eleonora Sevenard și Denis Rodkin în celebrul pas de deux din Don Quixote (Minkus, Petipa).

04
/04
/15

RĂZVAN SUMA, solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio şi unul dintre cei mai apreciaţi violoncelişti români, cunoscut publicului din Bucureşti mai ales prin concertele şi recitalurile de la Sala Radio şi celui din întreaga ţară graţie turneelor naţionale “Vă place Bach ?”, “Vă place Brahms?” şi “Vă place tango?”, va susţine pe 9 aprilie 2015 un recital extraordinar la LISABONA, cu prilejul inaugurării noului sediu al Institutului Cultural Român (ICR).

03
/04
/15

"Self-portrait with Laurels", de Adrian Ghenie, prima lucrare a artistului scoasă la licitaţie în România, a fost adjudecată cu 22.000 de euro, de un colecţionar străin, după ce pentru aceasta au licitat competitori din şase ţări.

03
/04
/15

Zilele trecute comunitatea teatrală internaţională a sărbătorit ziua mondială a teatrului, o artă apărută din cele mai vechi timpuri, la popoarele antice ale lumii. Pentru a marca momentul vă prezentăm o galerie foto cu câteva dintre cele mai frumoase teatre din lume.

03
/04
/15

CRONICĂ DE FILM Întâmplarea face ca filmele de debut a două regizoare românce să poată fi văzute în același timp pe marile ecrane: documentarul „Aliyah DaDa”, al Oanei Giurgiu (cunoscută ca producătoare), și lungmetrajul de ficțiune „Marussia”, al Evei Pervolovici, o tânără cineastă stabilită în Franța.

03
/04
/15

"Caravana filmului românesc" va debuta luni, în Bucureşti, peliculele "Amintiri din copilărie" şi "Saltimbancii", de Elisabeta Bostan, şi "Dumbrava minunată", de Gheorghe Naghi, urmând să fie proiectate între 6 şi 9 aprilie în sala de consiliu a primăriei sectorului 4, în programul "Şcoala Altfel".

02
/04
/15

Filme provocatoare, aflate în clasamentele criticilor din lumea întreagă şi premiate la marile festivaluri vor fi proiectate la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care va avea loc la Cluj-Napoca, între 29 mai şi 7 iunie

02
/04
/15

Gândind că „cea mai mare victorie a omului este să-şi cucerească frica”, Anaïs Nin a scris unul dintre cele mai tulburătoare jurnale erotice ale tuturor timpurilor. A trăit pentru a-şi pune emoţiile şi senzaţiile în pagini de carte, dezvăluind lumii erotismul ei prin febra creaţiei.

02
/04
/15

În perioada 20 aprilie – 31 mai, Revista de Povestiri și Bookblog.ro te invită la ediția adoua a Atelierului de scriere creativă în SF & Fantasy. Atelierul este coordonat de scriitorii Oliviu Crâznic și Michael Haulică și îi are ca invitați pe Marian Coman și Sebastian A Corn.