Galeria Estopia anunță vernisajul expoziției „Aasamblaj”, de Marina Aristotel
https://www.ziarulmetropolis.ro/galeria-estopia-anunta-vernisajul-expozitiei-aasamblaj-de-marina-aristotel/

Estopia, cea mai recentă galerie de artă contemporană din Bucureşti, deschisă în ianuarie 2019, anunţă cea de-a doua expoziţie pe agenda proiectului dedicat celor mai inovatoare voci din noua generaţie de artişti români: joi, 21 februarie, ora 18.00, Galeria Estopia prezintă vernisajul expoziţiei AASAMBLAJ, de Marina Aristotel.

Un articol de Liliana Matei|15 februarie 2019

Cu studii de licență și masterat în pictură la Universitatea de Arte din București, Marina Aristotel și-a conturat un profil distinct între tinerii abstracți români, prin alegerea unui material care a devenit, în ultimii ani, marca sa vizuală: rășina. Noua sa serie de lucrări, AASAMBLAJ, prezentată la Galeria Estopia, anunță o surprinzătoare turnură în parcursul artistei: tăieturile, reasamblările și suprapunerile de straturi, alături de diversificarea materialelor de lucru, sunt semnele unui manifest pentru flexibilitate, în care artista se joacă liber cu piesele propriilor lucrări, recompunând felii de viață într-o viziune nouă, coerentă și revelatoare.

În noul asamblaj, lucrările din rășină rămân piesele primare, cele care fixează instantaneul ca într-o ramă, momentul întipărit în timp și în memorie, unul care nu poate fi alterat din exterior; în vreme ce suprapunerea de straturi diferite, așa cum apare în cea mai recentă serie de lucrări, propune o secțiune transversală de instantanee, culori și emoții: un colaj experimental unde impulsul inițial și controlul geometric se întâlnesc într-un neașteptat spectacol de culoare, lumină și forme. Lucrările Marinei Aristotel pun în scenă o reconstrucție tridimensională, în cheie contemporană, a memoriei și viziunii, într-o abordare proaspătă și rafinată.

Curator: Edwin Hughes Scorretti

Marina Aristotel s-a născut în 1985, trăiește și lucrează la București. A studiat pictura la Universitatea Națională de Arte din București, unde a obținut licența în 2015 și masteratul în 2017. Cu o formație inițială de pictor, artista a ales rășina ca material de lucru, experimentând în același timp în zona instalației și a altor materiale și tehnici. Seria AASAMBLAJ propune o nouă abordare, care aduce împreună pictura, rășina și asamblajul, focalizându-se în același timp asupra abstracției ca direcție predilectă. Lucrările Marinei Aristotel au fost prezentate în expoziții de grup, între care, în București, Moarte, Galeria Laborna, Diploma, Palatul Știrbei, Atelier 19&34, Visual Arts Center; Spatial Activity Studio 9, atelier susținut de prof. Slawomir Brzsoska și Rafal Gorczynski, Universitatea din Poznan, UNA Galeria, în 2017; An Abstract Feeling, Galeria 418, București, 2016.

Marina Aristotel: AASAMBLAJ

21 februarie – 15 martie 2019

Vernisaj: Joi, 21 februarie 2019, ora 18.00

Galeria Estopia

Strada Bocșa nr. 5, sector 2, București

Program: Marți – Vineri, între orele 12.00 – 18.00

Sâmbătă, duminică, luni: La cerere

Mai multe detalii pe site-ul www.estopiaartgallery.com (în curs de completare) și pe paginile Estopia Art Gallery de Facebook și Instagram.

26
/10
/22

Art Safari, cel mai important eveniment dedicat artei din țară, prezintă în cadrul ediției a X-a, o artistă neconvențională, cu un parcurs atipic la fel ca personalitatea sa: Lilian Theil. Născută la Brașov în 1932, artista are o tehnică specială (appliqué): „pictează” cu acul de cusut și creează artă profund încărcată de simboluri contemporane din haine pe care nu le mai poartă.

24
/10
/22

De joi, 27 octombrie până la finalul lunii noiembrie, 40 de tineri din Ucraina cu vârstă cuprinsă între 15-18 ani sunt invitați să participe la etapa a doua a proiectului „𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐌𝐮𝐬𝐞𝐮𝐦𝐬 𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐇𝐞𝐚𝐫𝐭𝐬”, în cadrul căreia vor realiza patru instalații artistice ce au ca temă imaginarea viitorului, tinerii având astfel ocazia de a deveni creatorii unei lumi capabile să-i integreze pe ei și pe cei din generațiile următoare.

21
/10
/22

Finalul lunii octombrie aduce două expoziții noi în spațiile neconvenționale ale Celulei de Artă – pe 22 octombrie, la Galeria Verticală by Celula de Artă, găzduită de Random Space (str. Popa Petre nr. 21) va avea loc vernisajul „Let’s run back to a zero point. Look inside” a artistei Marina Aristotel, iar pe 24 octombrie, la Celula de Artă din Bd. Carol nr. 53, Daniel Loagăr aduce „Protoype for Future Cities”.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.