Galeria Estopia anunță vernisajul expoziției „Aasamblaj”, de Marina Aristotel
https://www.ziarulmetropolis.ro/galeria-estopia-anunta-vernisajul-expozitiei-aasamblaj-de-marina-aristotel/

Estopia, cea mai recentă galerie de artă contemporană din Bucureşti, deschisă în ianuarie 2019, anunţă cea de-a doua expoziţie pe agenda proiectului dedicat celor mai inovatoare voci din noua generaţie de artişti români: joi, 21 februarie, ora 18.00, Galeria Estopia prezintă vernisajul expoziţiei AASAMBLAJ, de Marina Aristotel.

Un articol de Liliana Matei|15 februarie 2019

Cu studii de licență și masterat în pictură la Universitatea de Arte din București, Marina Aristotel și-a conturat un profil distinct între tinerii abstracți români, prin alegerea unui material care a devenit, în ultimii ani, marca sa vizuală: rășina. Noua sa serie de lucrări, AASAMBLAJ, prezentată la Galeria Estopia, anunță o surprinzătoare turnură în parcursul artistei: tăieturile, reasamblările și suprapunerile de straturi, alături de diversificarea materialelor de lucru, sunt semnele unui manifest pentru flexibilitate, în care artista se joacă liber cu piesele propriilor lucrări, recompunând felii de viață într-o viziune nouă, coerentă și revelatoare.

În noul asamblaj, lucrările din rășină rămân piesele primare, cele care fixează instantaneul ca într-o ramă, momentul întipărit în timp și în memorie, unul care nu poate fi alterat din exterior; în vreme ce suprapunerea de straturi diferite, așa cum apare în cea mai recentă serie de lucrări, propune o secțiune transversală de instantanee, culori și emoții: un colaj experimental unde impulsul inițial și controlul geometric se întâlnesc într-un neașteptat spectacol de culoare, lumină și forme. Lucrările Marinei Aristotel pun în scenă o reconstrucție tridimensională, în cheie contemporană, a memoriei și viziunii, într-o abordare proaspătă și rafinată.

Curator: Edwin Hughes Scorretti

Marina Aristotel s-a născut în 1985, trăiește și lucrează la București. A studiat pictura la Universitatea Națională de Arte din București, unde a obținut licența în 2015 și masteratul în 2017. Cu o formație inițială de pictor, artista a ales rășina ca material de lucru, experimentând în același timp în zona instalației și a altor materiale și tehnici. Seria AASAMBLAJ propune o nouă abordare, care aduce împreună pictura, rășina și asamblajul, focalizându-se în același timp asupra abstracției ca direcție predilectă. Lucrările Marinei Aristotel au fost prezentate în expoziții de grup, între care, în București, Moarte, Galeria Laborna, Diploma, Palatul Știrbei, Atelier 19&34, Visual Arts Center; Spatial Activity Studio 9, atelier susținut de prof. Slawomir Brzsoska și Rafal Gorczynski, Universitatea din Poznan, UNA Galeria, în 2017; An Abstract Feeling, Galeria 418, București, 2016.

Marina Aristotel: AASAMBLAJ

21 februarie – 15 martie 2019

Vernisaj: Joi, 21 februarie 2019, ora 18.00

Galeria Estopia

Strada Bocșa nr. 5, sector 2, București

Program: Marți – Vineri, între orele 12.00 – 18.00

Sâmbătă, duminică, luni: La cerere

Mai multe detalii pe site-ul www.estopiaartgallery.com (în curs de completare) și pe paginile Estopia Art Gallery de Facebook și Instagram.

22
/01
/24

Art Safari revine în această primăvară cu o ediție ce marchează un deceniu de existență. În prim plan, marii maeștri ai artei românești: Eustațiu Stoenescu, Grigorescu, Tonitza, Luchian, Pallady, Baba, Petrașcu, Mützner, Dărăscu, Ressu, Iser. Noul sezon prezintă 5 expoziții de artă, ce pot fi văzute în perioada 8 martie-28 iulie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani.

22
/01
/24

Anul acesta, Teatrul Tamási Áron celebrează Ziua Culturii Maghiare prin deschiderea a trei spaţii de întâlnire : luni, 22 ianuarie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului, spectatorii din Sfântu Gheorghe pot urmări spectacolul "Voiam să mă revolt cu voi", o producţie a Teatrului Naţional din Târgu Mureş, în regia lui Aba Sebestyén; în aceeași zi, Trupa Tamási Áron joacă una dintre producţiile sale de succes, Floarea Soarelui, în regia lui Radu Afrim, pe scena Teatrului Naţional din Târgu Mureş; miercuri, 24 ianuarie, la Braşov, va fi lansată cartea despre viaţa actorului Nemes Levente, fostul director al Teatrului Tamási Áron.

18
/01
/24

Prima expoziția a anului 2024 din programul curatorial al galeriei Arsmonitor este totodată și un prim solo-show dedicat artistului vizual Răzvan Neagoe, unul din artiștii reprezentați de galerie.

15
/01
/24

Peste 50.000 de perechi de ochi au avut plăcerea să privească expoziția Efectul Picasso în cele 4 luni de când s-a deschis. Vizitatori de toate vârstele au fost impresionați de cele 46 de lucrări de Pablo Picasso din colecția familiei sale, precum și de cele 65 de lucrări semnate de 37 de artiști români contemporani influențați de opera gigantului spaniol.

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.