GALERIE FOTO Carmen Tănase va juca alături de Ştefan Bănică în spectacolul „Pescăruşul“, la Teatrul de Comedie
https://www.ziarulmetropolis.ro/galerie-foto-carmen-tanase-va-juca-alaturi-de-stefan-banica-in-spectacolul-pescarusul-la-teatrul-de-comedie/

Teatrul de Comedie vă invită vineri 10 mai, de la ora 19.00, la Sala „Radu Beligan“, la premiera oficială a spectacolului „Pescăruşul“ de A.P Cehov, în regia lui Claudiu Goga.

Un articol de Andrada Văsii|6 mai 2013

Teatrul de Comedie vă invită vineri, 10 mai de la ora 19.00, la Sala „Radu Beligan“, la premiera oficială a spectacolului „Pescărușul“ de A.P Cehov, traducerea  Mașa Dinescu.

O poveste cu cinci tone de dragoste

Pe vremea când lucra la „Pescăruşul“, Cehov spunea într-o scrisoare că scrie o piesă cu „cinci tone de dragoste“.

Cred că actualizarea constă în modul de gândire, în psihologia personajelor, care trebuie să fie una a zilelor noastre, în felul cum sunt descifrate şi dezvoltate relaţiile şi situaţiile  teatrale în urma acestui mod de gândire, fără a trăda sensul fundamental al piesei, ci potenţându-l. Iar aici, la dobândirea acestui mod de gândire, este necesar să ai o traducere bună, o traducere în limba vorbită azi. Nu poţi gândi modern într-o limbă veche. Abia apoi, în mod natural urmează ambalajul estetic, decor, costume, muzică, machiaj, care trebuie să slujească ideea spectatorului. Actualizarea, din acest punct de vedere, nu înseamnă o punere într-un timp, ci o scoatere din timp…

Claudiu Goga,

regizor

Info:

Irina Nikolaevna Arkadina  ( Emilia Popescu ), Boris Alexeevici Trigorin ( Ştefan Bănică ), Evgheni Sergheevici Dorn ( Vladimir Găitan), Polina Andreevna ( Carmen Tănase ), Piotr Nikolaevici Sorin ( Florin Dobrovici ), Nina Mihailova Zarecinaia (  Anca Dumitra ), Konstantin Gavrilovici Treplev ( Alexandru Pavel ) și Mașa ( Mirela Oprișor ).

Regie: Claudiu Goga
Decor: Lia Dogaru
Costume: Liliana Cenean
Durata spectacolului: 2h 40 min cu pauză

Foto credit: Mihaela Marin

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.