GALERIE FOTO Mini-turneul teatrului Koper aduce spectacolul „Cenuşăreasa şi eu“ pe scena de la ArCub
https://www.ziarulmetropolis.ro/galerie-foto-mini-turneul-teatrului-koper-aduce-spectacolul-cenusareasa-si-eu-pe-scena-de-la-arcub/

Ambasada Republicii Slovenia la Bucureşti, organizează un mini-turneu al Teatrului Koper, cu două reprezentaţii ale musicalului „Cenuşăreasa şi eu“.

Un articol de Andrada Văsii|5 iunie 2013

Ambasada Republicii Slovenia la Bucureşti, în colaborare cu Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti – ArCuB şi cu Primăria Municipiului Giurgiu, organizează un mini-turneu al Teatrului Koper, cu două reprezentaţii ale musicalului „Cenuşăreasa şi eu“.

Regia este semnată de Katja Pegan, muzica de Patrik Greblo iar costumele de Ana Matijević.

Spectacolul se adresează tuturor celor pentru care basmele, mai ales cele însoţite de muzică şi de balet, sunt un prilej de desfătare. Spre deosebire de eroina binecunoscutei poveşti a fraţilor Grimm, eroina din spectacolul Katjei Pegan nu este mulţumită de alesul inimii sale.

Odată ajunsă la faimosul bal de la Curte, Cenuşăreasa, pe care zâna o ajutase să devină „cea mai nurlie“, descoperă că fiul împăratului este un adevărat tiran şi că locul ei nu este alături de un prinţ hain şi bădăran. Aşa că o roagă pe zână să-i „scoată din pălărie“ un flăcău obişnuit, care să-şi arate dragostea prin gesturi simple – făcându-i, de pildă, un compot. Mesajul poveştii este că alesul sau aleasa inimii noastre nu se află în palate, ci chiar lângă noi, aşteptând să-i vedem… Şi că orice poveste poate fi spusă sau înţeleasă diferit.

Această viziune modernă a Cenuşăresei va fi dezvăluită publicului românesc mai întâi astăzi, la orele 19.00, la sala ArCuB, str. Batiştei nr.14, Bucureşti. A doua reprezentaţie din cadrul turneului Teatrului Koper va avea loc în seara următoare, vineri 7 iunie 2013, la ora 19.30 la Ateneul« Nicolae Bălcescu», str. Episcopiei 27, la Giurgiu.

În ambele seri intrarea este liberă. Spectacolul se joacă în limba slovenă, cu supratitrare în limba română. Traducerea textului a fost realizată de Eva Catrinescu.

Foto credit: ArCuB

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.

26
/09
/23

Cea mai nouă premieră de la Teatrul Act, „Acasă la Zoo”, este un spectacol care poartă guler alb și mocasini, și care, după ce a asimilat toate tacâmurile și manierismele, și lentoarea de intelectual, și tactul folosit ca paravan pentru pudoare și pentru un comportament evitant, pune sub semnul întrebării noblețea civilizației, dusă la rang de dresaj.

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

26
/09
/23

Alejandro Durán este născut în Columbia, unde a terminat actoria. Se îndreaptă apoi spre regie, lucrând câteva spectacole în țara natală. Vine la București pentru un master la U.N.A.T.C. A pus în scenă la Teatrul Național din București și se pregătește să monteze la Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc. La Teatrul Metropolis a avut premiera "Sunt un criminal și un tată de familie" de Fabio Rubiano.

25
/09
/23

Ediția a 13-a a Festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent s-a încheiat ieri, 24 septembrie, după 10 zile cu 28 de evenimente indoor și outdoor – spectacole în competiție, spectacole studențești, patru premiere teatrale, film, atelier de teatru, concert – care au ținut în atenția publicului cele mai tinere și fresh creații independente din București și din țară.

24
/09
/23

Insula Hydra. Soarele. Marea. Cel mai bun loc de unde poți privi luna. Iubire. Nebunie. Căutare. Depresie. Tristețe. Iubire. Sexualitate. Droguri. Sinucidere. Moarte. Artă. Iubire…