GALERIE FOTO Simpozionul Internaţional de Sculptură „Andezit 2013“ a avut loc la Caransebeş
https://www.ziarulmetropolis.ro/galerie-foto-simpozionului-international-de-sculptura-andezit-2013-a-avut-loc-la-caransebes/

Cea de-a XI ediţie Simpozionului de sculptură în andezit de la Caransebeş a avut vernisajul în 9 iulie 2013. Primarul Caransebeşului, Marcel Vela, doreşte să iniţieze un muzeu de artă contemporană, astfel încât parcul de sculptură monumentală în andezit să devină un obiectiv turistic atractiv.

Un articol de Andrada Văsii|23 iulie 2013

Cea de-a XI ediţie Simpozionului de sculptură în andezit de la Caransebeş a avut vernisajul în 9 iulie 2013.

Sculptorii care au participat în Valea Cenchii, de lângă Caransebeş sunt: Gricelda Jaqueline Lopez Paredez (Chile), Belle Matejka (Slovenia), Nesrin Karan (Turcia), Nicolae Fleissig (Franţa), Shlomo Katz (Israel), Valeriu Cimacu (Germania), Zhao Lei (China), Zdravko Zdravkov (Bulgaria), Valerian Jikia (Gerogia), Maxim Dumitraş (România) şi Eugen Petri (România).

Un muzeu al artei contemporane

Primarul Caransebeşului, Marcel Vela, dorește să inițieze un muzeu de artă contemporană, astfel încât parcul de sculptură monumentală în andezit să devină un obiectiv turistic atractiv.

sculptura-andezit-caransebes-2013-001

La Caransebeş a fost inaugurat „Parcul de sculptură monumentală în andezit”, care cuprinde 11 lucrări realizate de artişti din 10 ţări. Parcul cu sculpturi este situat la câteva sute de metri de intrarea în Caransebeş, pe şoseaua dinspre Reşiţa (DN58), în zona numită Valea Cenchii.

sculptura-andezit-caransebes-2013-002

Eugen Petri, coordonatorului Simpozionului Internaţional de Sculptură – Andezit 2013, afirmă că parcul este unic în România şi este singurul din Sud Estul Europei.

sculptura-andezit-caransebes-2013-005

sculptura-andezit-caransebes-2013-006

sculptura-andezit-caransebes-2013-011

sculptura-andezit-caransebes-2013-017

sculptura-andezit-caransebes-2013-026

sculptura-andezit-caransebes-2013-020

Text preluat în parteneriat cu Modernism.ro

Foto credit: Maxim Dumitraș, arhivă personală

05
/10
/20

O expoziție de fotografie, proiecții de filme, teatru, recital de saxofon – programul Institutului Cervantes din București pentru luna octombrie include o serie de evenimente artistice care evidențiază creativitatea și caracterul inovator al mediului artistic de limbă spaniolă, o formă de a marca Ziua Națională a Spaniei, celebrată pe 12 octombrie. Totodată, octombrie înseamnă și reluarea activităților cu prezență la sediul instituției, din Bulevardul Regina Elisabeta 38.

01
/10
/20

În ciuda restricțiilor contextului pandemic, 32.405 de persoane au participat la ediția a 7-a Art Safari, finalizată duminică noapte, probabil cel mai mare eveniment dedicat artei în România, unic ca amploare, concept și structură. Muzeul temporar, deschis pentru două săptămâni, de data aceasta în Victoria Tower, a ocupat cu artă o suprafață de 6.000 de metri pătrați și a găzduit 800 de opere în valoare totală de peste 12 milioane de euro.

28
/09
/20

Când arta devine o formă de a pătrunde dincolo de vizibil, în adâncurile nevăzute ale ființei, artistul accede la o conectare profundă cu el însuși prin accesarea părților nevăzută ale Sinelui. Creația capătă un substrat mult mai profund, iar artistul devine mai mult decât un simplu imitator al conținutului realității. Cel care lasă emoția să se manifeste pe pânză, invită privitorul spre expresivități și trăiri care compun un întreg ansamblu de stări ale creatorului.

24
/09
/20

Fundația Calea Victoriei aduce o mulțime de noutăți în programul de cursuri online al lunii octombrie, ca să te bucuri de seri reușite și energizante. Istorie și artă urbană, dicție și cetăți medievale, negociere și literatură sau comedie sunt doar câteva posibilități.

10
/09
/20

Ca o încununare a stilurilor arhitecturale neogotic, romantic şi neobaroc, Palatul din centrul Iașilor, conceput în spiritul palatelor comunale din Europa de Vest, priveşte semeţ în fiecare zi peste orizonturile capitalei culturale a Moldovei. Palatul a fost construit între anii 1906-1925 de către arhitectul Ion. D. Berindey, având suprafața totală de 34.236,35 mp.

08
/09
/20

Proiectul multidisciplinar H3 Garden before detach() se lansează miercuri, 9 septembrie, în București, pe Popa Nan 82. Cinci seri de muzică live, mai multe reprezentații ale spectacolului-instalație Who Am I? A human-robot performance decât erau prevăzute datorită cererii publicului și o expoziție fără precedent de instalații interactive reprezintă perspectiva dinamică pe care H3 o propune în această toamnă.