GALERIE FOTO Ştefan Bănică şi Emilia Popescu, în „Pescăruşul“
https://www.ziarulmetropolis.ro/galerie-foto-stefan-banica-si-emilia-popescu-in-pescarusul-la-comedie/

Teatrul de Comedie din Bucureşti prezintă pe 20 şi pe 21 aprilie, de la ora 19.00, spectacolul „Pescăruşul“, în regia lui Claudiu Goga, cu Emilia Popescu şi Ştefan Bănică în rolurile principale. În Ziarul Metropolis puteţi vedea primele imagini din acest spectacol

Un articol de Dan Boicea|18 aprilie 2013

Teatrul de Comedie din Bucureşti prezintă în avanpremieră, pe 20 şi pe 21 aprilie, de la ora 19.00, spectacolul „Pescăruşul“, după A. P. Cehov, în regia lui Claudiu Goga, cu Emilia Popescu şi Ştefan Bănică în rolurile principale.

Într-un interviu acordat Ziarului Metropolis, şi pe care îl puteţi citi integral aici, Ştefan Bănică a fost întrebat: „În spectacolul «Pescăruşul», în regia lui Claudiu Goga, o aveţi parteneră de scenă pe Emilia Popescu, actriţa alături de care aţi jucat cele mai multe roluri atât în teatru, cât şi la televizor. Pe ce se bazează o relaţie profesională îndelungată?“.Pe încredere, pe respect reciproc şi, de ce nu, pe o prietenie care te face să îl cunoşti pe celălalt ca om şi să-l iubeşti“, a răspuns actorul Ştefan Bănică.

Ziarul Metropolis vă prezintă primele imagini din acest spectacol.

Anca Dumitra, Emilia Popescu şi Ştefan Bănică

Alexandru Pavel, Anca Dumitra

 

Mirela Oprişor, Carmen Tănase

Vladimir Găitan, Mirela Oprişor

Anca Dumitra, Alexandru Pavel

Fotografii: Mihaela Marin

INFO

Teatrul de Comedie, Bucureşti

Pescăruşul
de A.P Cehov

traducere Mașa Dinescu

Irina Nikolaevna Arkadina – Emilia Popescu
Boris Alexeevici Trigorin – Ștefan Bănică
Evgheni Sergheevici Dorn – Vladimir Găitan
Polina Andreevna – Carmen Tănase

Piotr Nikolaevici Sorin – Florin Dobrovici
Ilia Afanasievici Șamraev – Gheorghe Dănilă
Mașa – Mirela Oprișor
Semion Semionovici Medvedenko – Dragoș Huluba
Konstantin Gavrilovici Treplev – Alexandru Pavel
Nina Mihailova Zarecinaia – Anca Dumitra

Iakov – George Grigore
o fată în casă – Rădița Roșu

Regia: Claudiu Goga
Decor Lia Dogaru
Costume Liliana Cenean

22
/09
/17

Au mai rămas doar câteva zile până când adolescenții bucureșteni se vor putea reîntâlni cu EXCELSIOR TEEN-FEST – un eveniment dedicat în exclusivitate lor, o întâlnire cu teatrul, dar și cu arta filmului de animație, a sound design-ului și a editării de film. La fel ca în fiecare ediție de până acum, adolescenții vor fi implicați activ în procesul artistic. Vor aplauda și vor fi aplaudați.

22
/09
/17

Pe 30 septembrie și 1 octombrie, Teatrul Mic propune publicului său o nouă premieră, o piesă dinstinsă în anul 2008 cu Premiul Pulitzer pentru dramaturgie. Din distribuție fac parte nume consacrate ale scenei Teatrului Mic, Rodica Negrea, Dana Dembinski-Medeleanu și Caudiu Istodor, dar și o parte din trupa tânără de actori, Silvana Mihai, Cezar Grumăzescu și Ionuț Vișan.

22
/09
/17

După ce a deschis Festivalul "George Enescu" la București, pe 2 septembrie 2017, cu opera „Oedipe“, în variantă concertantă, alături de London Philharmonic Orchestra, Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului "George Enescu", conduce aceeaşi celebră orchestră la ea acasă, prezentând opera lui George Enescu, pe 23 septembrie 2017, la Royal Festival Hall din Londra.

21
/09
/17

Editura Nemira lansează un nou roman scris de Iulian Tănase – Melciclopedia, o carte plină de jocuri de cuvinte și cu numeroase trimiteri culturale, o aventură a imaginației, a erudiției și a spiritului ludic. Povestea este însoțită de ilustrațiile lui Mircea Pop.

21
/09
/17

Festivalul Enescu aşază, de ceva vreme, România pe harta festivalurilor de muzică clasică din lumea largă. Citim topuri în care Festivalul Enescu se află pe locul trei după evenimente precum BBC Proms (Marea Britanie) şi Festivalul din Lucerna (Elveţia).

21
/09
/17

Teatrul Apollo111 anunță primul spectacol din stagiunea Satelit – PULVERIZARE – în regia lui Andrei Măjeri. Bazat pe un text premiat al Alexandrei Badea care a fost pus în scenă cu succes în mai multe țări europene, piesa se află la prima montare în România.

20
/09
/17

Peste o treime (34%) din numărul biletelor pentru spectacolele celei de-a 27-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru au fost deja epuizate, la doar 24 de ore de la momentul punerii lor în vânzare. Recordul a fost stabilit după primele 4 ore, când se înregistra o cotă de 25% vânzări din totalul biletelor Festivalului.

20
/09
/17

„Perfect sănătos”, noul lungmetraj al Ancăi Damian (scenariu – Lia Bugnar, actori în cele mai importante roluri: Anghel Damian, Olimpia Melinte, Vlad Ivanov și Cristina Florea), nu se înscrie în noul val. Ceea ce nu înseamnă că nu e important.

20
/09
/17

„Am avut norocul de a avea succes în anii ‘50, când frumuseţea avea o altă însemnătate decât are astăzi. În zilele noastre, orice actriţă tânără sau model devin celebre foarte repede şi nu au timp să-şi dezvolte personalitatea.” - Sophia Loren. Legendă a cinematografiei mondiale, divă inconfundabilă a marelui ecran și una dintre cele mai intens celebrate frumuseți din lume, Sophia Loren împlineşte, astăzi, 83 de ani.

19
/09
/17

CRONICA DE FILM „Un pas în urma serafimilor”, debutul extrem de aşteptat al lui Daniel Sandu, ficţionalizează, într-un stil apropiat de un anume cinema mainstream nu foarte ofertant, experienţa nefericită a regizorului ca elev într-un seminar teologic ortodox.

19
/09
/17

O dată la doi ani Festivalul Enescu aduce împreună, timp de trei săptămâni, în Bucureşti, iubitorii muzicii clasice. Începători ori melomani cu ştate vechi, tineri sau oameni în puterea vârstei ori bunici, specialişti şi amatori, copii visători, făuritori de frumos, exploratori sau pur şi simplu curioşi.