„Genius: Picasso”. Premiera, în această seară, de la ora 21.00, la National Geographic
https://www.ziarulmetropolis.ro/genius-picasso-premiera-in-aceasta-seara-de-la-ora-21-00-la-national-geographic/

Serialul „Genius: Picasso”, cu Antonio Banderas în rol principal, va avea premiera în această seară, de la ora 21.00, la National Geographic. Al doilea sezon al serialului explorează devotamentul artistului spaniol Pablo Picasso pentru arta sa, contribuţia adusă la arta modernă şi viaţa lui personală tumultoasă.

Un articol de Petre Ivan|23 aprilie 2018

În primul episod al sezonului dedicat pictorului născut pe 25 octombrie 1881 în Málaga, telespectatorii intră în universul acestuia. Pablo Picasso încearcă să atragă atenţia asupra ameninţării crescânde a fascismului în Spania. Tânărul Picasso visează, în acest timp, să devină un mare pictor. Mai întâi, însă, trebuie să-şi găsească vocea.

Difuzat în premieră luni, 23 aprilie, de la ora 21:00, al doilea sezon al serialului din zece părţi (regizate, între alţii de Kenneth Biller şi Ron Howard), nominalizat la premiile Emmy, Globul de Aur, Screen Actors Guild, GENIUL: PICASSO explorează dăruirea expatriatului spaniol pentru arta sa, contribuţia sa la arta modernă şi viaţa sa personală zbuciumată.

Antonio Banderas  readuce la viaţă cariera artistică a lui Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Crispiniano de la Santísima Trinidad Ruiz Picasso. Tânărul Picasso, cel care respinge studiile academice şi se alătură cercului de tineri artişti şi scriitori boemi ce încearcă să găsească succesul în Spania şi Franţa începutului de secol XX,  este interpretat de Alex Rich.

Din distribuţie mai fac parte Maria Jose Bavio, Emma Appleton, Rebecca Calder şi Gabriel Constatin.

 Despre Pablo Picasso

Puţini pictori au fost atât de impresionant de prolifici precum Pablo Picasso. El a fost unul dintre cei mai influenţi şi apreciaţi artişti ai secolului al XX-lea, iar cariera sa s-a extins pe o perioadă de peste 80 de ani din cei 91 de viaţă, timp în care a produs un număr estimat de opere de 50.000.

Firea sa pasională şi spiritul creator nestăvilit au marcat iremediabil viaţa sa personală, care a inclus căsnicii tumultuoase, numeroase aventuri şi alianţe politice şi personale mereu schimbătoare. Reinventându-se constant, Picasso s-a străduit mereu să inoveze şi să împingă limitele expresiei artistice, ajungând să-şi creeze o reputaţie internaţională de geniu.

Foto: Genius: Picasso – Ntional Geographic

04
/01
/23

După proiectul expozițional Oglinzile Tăcerii, care a fost adus la cunoștința publicului pentru prima dată în anul 2018, la Bruxelles și care a luat, ulterior, amploare la Timișoara, Iași și București, un nou proiect cu rezonață, Ecouri, semnat de artistul Manuell Mănăstireanu, ia amploare într-o expoziție ce reflectă interconectarea pe care artistul o realizează pe mai multe paliere ale receptivității mesajului artistic.

20
/12
/22

În perioada 19 – 22 decembrie, la Palatul Bragadiru din București va avea loc evenimentul Art for Christmas, ce aduce la un loc lucrări de la 10 dintre cei mai buni pictori contemporani și de la peste 30 de artiști emergenți care au expus la Celula de Artă în ultimii ani. Expoziția de artă cu vânzare va avea intrarea liberă pentru vizitatori iar programul de vizitare este 19 decembrie, 16:00 – 21:00, 20 - 22 decembrie, 12:00 – 18:00. Vernisajul va avea loc pe 16 decembrie, de la ora 16:00.

19
/12
/22

Sticlă, lemn, metal și lut au fost în această toamnă super puterile a 24 de tineri adolescenți din Ucraina care au participat la proiectul artistic „Rădăcini și visuri”, etapa a doua a proiectului „𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐌𝐮𝐬𝐞𝐮𝐦𝐬 𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐇𝐞𝐚𝐫𝐭𝐬”, derulat de asociația culturală Câte-n lună și-n mansardă. În cadrul acestuia au realizat patru instalații artistice sub forma unor monumente care transmit mesajul speranței într-o lume aflată în stare de pace.

16
/12
/22

Sticla, lemnul, metalul și lutul au fost în această toamnă super-puterile a 24 de tineri adolescenți din Ucraina, care au participat la proiectul artistic „Rădăcini și visuri”, a doua etapă din cadrul „𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐌𝐮𝐬𝐞𝐮𝐦𝐬 𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐇𝐞𝐚𝐫𝐭𝐬”, derulat de asociația culturală Câte-n lună și-n mansardă.

07
/12
/22

În perioada 19.09.2022 – 18.04.2023, Asociația Entuziart își deschide din nou inimile copiilor din Școala Profesională Specială Sf Nicolae” din București oferindu-le acestora 232 de ore gratuite de art terapie prin pictura si dans, ateliere de fotografie si posibilitatea de a își expune creațiile in cadrul unei expoziții de arta ce va avea loc in luna aprilie 2023 si va marca încheierea proiectului.

02
/12
/22

Academia Română prin Secția de arte, arhitectură și audiovizual, în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu“ din București și cu Uniunea Arhitecților din România, organizează în perioada 5-23 decembrie 2022 expoziția aniversară „Arhitect Romeo Belea – 90 de ani“.

28
/11
/22

Art Safari și Muzeul Național Cotroceni anunță un schimb de exponate, care debutează de Ziua Națională, pe 1 Decembrie, și se încheie pe 11 decembrie (ultima zi a ediției a X-a Art Safari).