Gheorghe Zamfir, 50 de ani pe scenă
https://www.ziarulmetropolis.ro/gheorghe-zamfir-50-de-ani-pe-scena/

În ultima zi a acestei luni, sâmbătă 31 mai, pe scena Ateneului Român, maestrul Gheorghe Zamfir va fi sărbătorit în cadrul galei aniversare Zamfir – 50 de ani pe scenă. Spectacolul aniversar va aduce la Ateneul Român 150 de artişti, printre aceştia numărându-se actorul Dan Puric, violonistul Eugen Sârbu, interpretul Grigore Leşe, taragonsitul Dumitru Fărcaş, […]

Un articol de Petre Ivan|14 mai 2014

În ultima zi a acestei luni, sâmbătă 31 mai, pe scena Ateneului Român, maestrul Gheorghe Zamfir va fi sărbătorit în cadrul galei aniversare Zamfir – 50 de ani pe scenă.

Spectacolul aniversar va aduce la Ateneul Român 150 de artişti, printre aceştia numărându-se actorul Dan Puric, violonistul Eugen Sârbu, interpretul Grigore Leşe, taragonsitul Dumitru Fărcaş, caricaturistul Ştefan Popa-Popas şi multi alţii.

În cadrul galei vor fi prezente atât pesonalităţi artistice din ţară şi străinătate, cât şi membri marcanţi ai Academiei Romane şi ai instituţiilor statului, diplomaţi şi oficialităţi.

O parte inedită a Galei Aniversare de la Ateneul Român, o va reprezinta și expoziția din foaier – o viață artistică în imagini, viniluri, articole din presa vremurilor trecute, cărți și picturi personale, discuri de aur și de platină, corespondență și afișe, o expozitie unică în felul ei.

Cu o viaţă dăruită muzicii universale, naiului, folclorului românesc, naturii, animalelor şi multor altor pasiuni ca scrisul şi pictura, fac din maestrul Gheorghe Zamfir unul dintre cei mai remarcabili artişti ai planetei.

Artistul este autor a peste 300 de lucrări în stil folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental şi simfonic, a vândut peste 120 milioane de discuri pe toată planeta şi are peste 160 de albume înregistrate şi nenumărate distincţii şi onoruri la nivel mondial.

Foto cu Gheorghe Zamfir – facebook

21
/07
/22

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului SoNoRo Musikland va avea loc în perioada 22-31 iulie 2022 și continuă să aducă în atenția publicului, ca destinații culturale, orașele Brașov și Sighișoara, dar și câteva sate pitorești din Transilvania, unele dintre ele aparținând patrimoniului universal celebrat la nivel internațional: Prejmer, Hălchiu, Criț, Meșendorf, Viscri și Prod.

20
/07
/22

În perioada 20-22 iulie, se va desfășura pe coasta dalmată un festival original organizat și girat artistic de celebrul tenor, dirijor și compozitor de origine argentiniană José Cura, cu aportul a numeroși muzicieni români, mai precis Orchestra Metropolitană București și Corul artiștilor Operei Naționale București.

18
/07
/22

Peste 272.000 de participanți au celebrat muzica pe domeniul Castelului Banffy, la cea mai mare ediție din istoria festivalului

07
/07
/22

Miercuri, 7 iulie, în Sala Mare a Ateneului s-a încheiat prima ediție a Athenaeum Summer Festival – un concept inovator și modern ce a avut ca scop atragerea unei noi categorii de public dar și fidelizarea celui deja existent printr-o serie de evenimente speciale care s-au bucurat un public numeros. Ultima seara de festival a adus în atenția spectatorilor un eveniment special – concertul Athenaeum Wind Orchestra, dirijată de Adrian Petrescu, alături de solistul Daniel Crespo – trompetă.