Giuliano Gemma, mort într-un accident de maşină
https://www.ziarulmetropolis.ro/giuliano-gemma-mort-intr-un-accident-de-masina/

Actorul italian Giuliano Gemma, devenit celebru pentru interpretările sale din numeroase filme western italiene, denumite „western spaghetti”, a murit marţi seară, la vârsta de 75 de ani, în urma unui accident de automobil produs în regiunea oraşului Roma.

Un articol de Corina Vladov|2 octombrie 2013

Actorul italian Giuliano Gemma, devenit celebru pentru interpretările sale din numeroase filme western italiene, denumite „western spaghetti”, a murit marţi seară, la vârsta de 75 de ani, în urma unui accident de automobil produs în regiunea oraşului Roma.

Născut în septembrie 1938 la Roma, Giuliano Gemma şi-a început cariera în cinema la vârsta de 18 ani în calitate de cascador.

După câteva roluri modeste şi câteva scene în care a dublat o serie de actori celebri, Giuliano Gemma a început să primească roluri principale în multe pelicule şi a jucat în genuri cinematografice diverse.

100 de filme de cinema şi televiziune pentru Giuliano Gemma

Giuliano Gemma a filmat alături de unii dintre cei mai renumiţi actori de cinema, precum Charlton Heston în filmul „Ben Hur” şi Alain Delon în „Ghepardul”, de Luchino Visconti, în 1962.

În 1965, acesta a jucat în „Baladă pentru Valea Morţii/ Una pistola per Ringo”, un film care l-a consacrat ca star de filme din categoria „western spaghetti” şi l-a făcut celebru în lume. A jucat apoi în 10 filme din această categorie, fiecare nou lungmetraj bucurându-se de un imens succes de casă.

Giuliano Gemma

Giuliano Gemma a lucrat cu actori celebri, precum Kirk Douglas, Rita Hayworth, Henry Fonda, Florinda Bolkan, Liv Ullman, Philippe Noiret şi Catherine Deneuve

Pentru rolul din filmul „Deşertul tătarilor” (1976), Giuliano Gemma a fost recompensat cu premiul David di Donatello, echivalentul italian al premiul Oscar.

Foto cu Giuliano Gemma – capturi film

04
/08
/21

Ediția aniversară a celui mai mare festival de film din România s-a încheiat pe 1 august, după zece zile marcate de premiere absolute, zeci de proiecții sold-out, întâlniri cu cei peste 1.000 de invitați și un număr impresionant de spectatori. Peste 100.000 de iubitori de cinema au sărbătorit #împreunăprinfilm întoarcerea în sălile de cinema la împlinirea a 20 de ani de TIFF, transformând ediția din acest an în cel mai amplu eveniment organizat la noi în țară de la începutul pandemiei.

04
/08
/21

Pentru al 15-lea an, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) revine la Sibiu între 5 și 8 august. Timp de patru zile, la Sibiu vor fi proiectate câteva dintre cele mai apreciate filme din ultimul an, cu invitați speciali: programul include peste 30 de producții, unele proaspăt premiate la TIFF 2021, precum și premiere românești în prezența echipelor.

03
/08
/21

Patru prieteni - trei băieți și-o fată - ne poartă din Italia anilor ‘80 până în prezent, într-un carusel al emoțiilor pe care le poate trăi oricare dintre noi. „Anii noștri de glorie”/ „Gli anni più belli”, un film de Gabriele Muccino despre prietenie, generozitate și bucuriile tinereții, vine din 6 august în cinematografe, distribuit de Independența Film.

02
/08
/21

Cea de a 7-a ediție KineDok aduce în atenția spectatorilor 14 documentare de autor din Europa Centrală și de Est, dintre care patru sunt prezentate în premieră națională. Luna aceasta tot mai multe locații KineDok din țară își deschid porțile.

29
/07
/21

„Întregalde”, semnat de Radu Muntean, a fost selecționat în cadrul celei de-a 46-a ediție a Toronto International Film Festival (TIFF) în secțiunea Contemporary World Cinema. TIFF va avea loc în Canada între 9 și 18 septembrie și este cel mai important festival de film de pe continentul Nord American și unul dintre cele mai prestigioase din lume.

28
/07
/21

CRONICĂ DE FILM Câştigător al premiului criticii în competiţia de la Berlinale şi proiectat în premieră în România în competiţia internaţională de la TIFF, filmul georgian "Priveşte către cer" ("What Do We See When We Look at the Sky?", 2021), de Aleksandre Koberidze, are o libertate formală impresionantă şi e pe alocuri hipnotic.