Godot Cafe-Teatru din Capitală deschide sala studio: Godot SubScenă
https://www.ziarulmetropolis.ro/godot-cafe-teatru-din-capitala-deschide-sala-studio-godot-subscena/

Godot Cafe-Teatru deschide oficial, vineri, porţile sălii studio – SubScenă, un spaţiu destinat evenimentelor artistice underground din Bucureşti. În cei doi ani de la lansare, Godot Cafe-Teatru a devenit rapid unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate spaţii din zona teatrului independent bucureştean. Conceput după un model aplicat cu succes în străinătate, Godot a devenit […]

Un articol de Andrada Văsii|5 februarie 2013

Godot Cafe-Teatru deschide oficial, vineri, porţile sălii studio – SubScenă, un spaţiu destinat evenimentelor artistice underground din Bucureşti.

În cei doi ani de la lansare, Godot Cafe-Teatru a devenit rapid unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate spaţii din zona teatrului independent bucureştean. Conceput după un model aplicat cu succes în străinătate, Godot a devenit un favorit al publicului prin atmosfera caldă şi prietenoasă, de cafenea interbelică, şi prin producţiile din ce în ce mai ambiţioase, informează un comunicat.

Din dorinţa de a prezenta publicului o plajă cât mai variată de spectacole şi evenimente, în luna februarie, Godot deschide porţile spaţiului SubScenă – prima sală studio a unui teatru independent din Bucureşti.Gândită ca o extensie a conceptului de „cafe-teatru” – spectacole de calitate într-o atmosferă intimă şi relaxată -, sala SubScenă îşi propune să devină casa evenimentelor underground.

Creat de tineri, pentru tineri, cu o capacitate de 56 de locuri aşezate în prelungirea scenei, cu un bar decorat în acelaşi stil interbelic, fratele mai mic al Godot Cafe-Teatru va promova atât spectacole de calitate cu actori consacraţi, cât şi producţii studenţeşti de excepţie, oferind tinerilor actori ocazia de a se desfăşura pe o scenă profesionistă.

Godot SubScenă va relua astfel programul „Open Stage” – spectacole de licenţă alese din facultăţile de teatru din Bucureşti -, început şi derulat cu succes în sala deja cunoscută a Godot Cafe-Teatru. Acestor spectacole li se vor alătura proiecte noi din zona teatrului independent, selectate prin concurs.

Din luna februarie, publicul este aşteptat atât în sala Godot Cafe-Teatru, cât şi în noul spaţiu, SubScenă. Sala studio se deschide oficial vineri, la ora 19.00, cu premiera spectacolului „Novecento”, de Alessandro Baricco, cu Mihai Costache, în regia lui Daniel Lungu. La vioară cântă Maria Bălănean. Sâmbătă, la aceeaşi oră, este programat spectacolul „În centrul atenţiei”, după Neil LaBute, cu Mihaela Sîrbu, Ilinca Hărnuţ şi Sorin Poamă, iar duminică, de la 20.00, Open Stage prezintă „Vest-Est… sau când plouă în Covasna, pământul plânge”, o docudramă de Danni Ionescu, cu Ştefan Pavel, Danni Ionescu/ Vlad Drăgulin, Daniel Drăgan/ Gabriel Chirilă.

 

Sursa:Mediafax

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.

03
/11
/23

În perioada 6-19 noiembrie 2023, la sediul ICR Londra va putea fi vizitată expoziția documentară „Circular Catalysts“, program al British Council România, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

03
/11
/23

În luna noiembrie, compania independentă de teatru Vanner Collective își aduce pe scenă spectacolele atât în spațiile consacrate, cât și în cadrul proiectului „Deschis - microstagiune de spectacole invitate”, de la Teatrul Masca din București, și în programul Festivalului Caleido, care se va desfășura în 2023 la Timișoara.

02
/11
/23

La începutul lunii noiembrie, MNAC deschide noul sezon expozițional, Art Safari Stars Edition continuă să atragă iubitorii artelor vizuale pe Lipscani cu două noi expoziții, iar la MNAR sezonul de toamnă s-a lansat cu un important eveniment dedicat sculpturii.

02
/11
/23

Nu pierdeți expoziția de final a celei de-a doua ediții a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, program de educație non-formală prin artă co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023!