GOOGLE sărbătoreşte 161 de ani de la apariţia romanului „MOBY DICK”, scris de Herman Melville
https://www.ziarulmetropolis.ro/google-sarbatoreste-161-de-ani-de-la-aparitia-romanului-moby-dick-scris-de-herman-melville/

Noul logo prezintă o scenă din romanul „MOBY DICK”, în care căpitanul Ahab se află „la comanda” unei bărci cu vâsle. El ţine în mâini un harpon, părând gata să lovească legendara balenă albă Moby Dick, a cărei imagine se conturează în spatele bărcii. În noul logo, deasupra balenei apare scris cuvântul „GOOGLE”. Cartea „Moby […]

Un articol de |18 octombrie 2012

Noul logo prezintă o scenă din romanul „MOBY DICK”, în care căpitanul Ahab se află „la comanda” unei bărci cu vâsle. El ţine în mâini un harpon, părând gata să lovească legendara balenă albă Moby Dick, a cărei imagine se conturează în spatele bărcii. În noul logo, deasupra balenei apare scris cuvântul „GOOGLE”.

Cartea „Moby Dick” a fost publicată pentru prima dată în trei volume, la Londra, pe 18 octombrie 1851. Prima ediţie americană a cărţii a apărut pe 14 noiembrie 1851, la New York.

 

Romanul „Moby Dick” prezintă aventurile căpitanului Ahab de pe vasul Pequod, obsedat de dorinţa de a ucide legendara balenă albă Moby Dick, care îi cauzase pierderea unui picior. Naratorul este un alt membru al echipajului, Ishmael. Romanul este dedicat de Herman Melville prietenului său scriitorul Nathaniel Hawthorne.

 

Sursa: Mediafax

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.