Grace of Monaco, primit cu râsete, ironii şi critici
https://www.ziarulmetropolis.ro/grace-of-monaco-primit-cu-rasete-ironii-si-critici/

Filmul „Grace of Monaco”, cu Nicole Kidman, a fost proiectat în deschiderea Festivalului de la Cannes, în afara competiţiei oficiale, şi a fost primit cu râsete, ironii şi critici de jurnaliştii din presa de specialitate, prezenţi la proiecţia care a avut loc miercuri.

Un articol de Petre Ivan|15 mai 2014

Grace of Monaco este un film uşurel, modern, într-un decor elegant (…) şi în multe locuri este teribil de comic. Problema este că nu s-a vrut a fi o comedie”, se arată într-o recenzie a publicaţiei Empire’s Damon Wise, informează bbc.co.uk, citat de Mediafax.

„Ca şi Grace Kelly, vedeta care a renunţat la Hollywood şi se luptă să găsească un sens al vieţii ca prinţesă de Monaco, Kidman se străduie cu aplomb să găsească tonul firesc. Dar proiectul pare lipsit de logică, în ciuda prezenţei lui (Olivier, n.r.) Dahan ca regizor, realizatorul filmului «La vie en rose»”, afirmă Fionnuala Halligan în cronica din revista Screen Daily.

Dacă unii critici au considerat filmul comic, Stephen Dalton, de la Hollywood Reporter, l-a considerat „plictisitor”, afirmând că este „o operă teatrală, insipidă, care a generat mai multă dramă în jurul său decât pe ecran. Este posibil să faci un film plictisitor dintr-un material bogat, suculent în intrigi? Aşa se pare”, a declarat Dalton.

Amplasat în anii ’60, filmul realizat de Olivier Dahan urmăreşte primii ani ai lui Grace Kelly ca prinţesă a principatului Monaco, într-o perioadă în care a fost tentată să se întoarcă la Hollywood, după ce a primit o ofertă din partea lui Alfred Hitchcock pntru a juca în filmul „Marnie”.

Filmul a fost, de asemenea, criticat de prinţul Albert al II-lea de Monaco şi de cele două surori ale sale, prinţesele Caroline şi Stéphanie, care au considerat că este bazat pe „referinţe istorice eronate şi îndoielnice”, catalogând acest lungmetraj drept „o farsă”.

Pe de altă parte, Nicole Kidman, care interpretează rolul lui Grace Kelly în film, a spus la conferinţa de presă de miercuri că „Grace de Monaco” a fost realizat fără nicio rea intenţie la adresa familiei regale.

„Bineînţeles că sunt tristă, deoarece filmul nu are nicio rea intenţie faţă de această familie, mai ales faţă de Grace şi Rainier. Am un mare respect pentru modul în care se simt (urmaşii acestora, n.r.) şi aş vrea să le spun că am interpretat acest rol cu multă dragoste”, a afirmat Nicole Kidman.

Grace Kelly a murit într-un accident de maşină în 1982. Prinţul Albert al II-lea a urcat pe tronul principatului Monaco după moartea tatălui său, Rainier, în 2005.

Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, care a debutat miercuri seară, se va încheia pe 25 mai.

Foto cu Grace of Monaco – Cinemagia

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.