Gradina din Cărți s-a deschis la Grădina Botanică din București
https://www.ziarulmetropolis.ro/gradina-din-carti-s-a-deschis-la-gradina-botanica-din-bucuresti/

Bucureştenii doritori de câteva ore de linişte şi răcoare se pot delecta în „Grădina din Cărţi”, un spaţiu dedicat lecturii şi studiului, deschis începând de sâmbătă la Grădina Botanică din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|25 iulie 2015

Într-un spațiu de aproximativ 550 de metri pătrați, amenajat de voluntarii Asociației Team Work, vizitatorii Grădinii Botanice se pot relaxa citind o carte sau participând la o serie de workshop-uri propuse de organizatori.

Spațiul, în care au fost aduse pentru început aproximativ 150 de cărți, „în marea lor majoritate volume de beletristică”, va fi disponibil zilnic pentru vizitatori, spun organizatorii, care precizează că în curând spațiul va fi îmbogățit și cu o „bibliotecă în aer liber” în care vor fi aduse până la 2.000 de cărți, de toate genurile.

Spațiul amenajat în Grădina Botanică este dedicat lecturii și studiului dar vizitatorii pot să-l folosească cum doresc „cu mențiunea că trebuie să respecte liniștea și starea de bine a celorlalți”.Gradina

Pentru cei care vor merge la „Grădina din Cărți” există și unele restricții, atenționează organizatorii, vizitatorii trebuind să știe că în acel spațiu nu se fumează, nu se poate face picnic, și, totodată, nu este un loc de joacă pentru copiii, aceștia fiind îndemnați să ia o carte și să citească.

„Grădina din Cărți” sunt așteptați și elevii sau studenții care doresc să învețe sau care au nevoie să-și facă lucrări de diplomă sau de masterat.

În acest week-end, „Grădina din Cărți” este deschisă pentru vizitatori sâmbătă, până la ora 21,00, și duminică între orele 10,00-16,00. Nu există o taxă de intrare în acest spațiu, participanții fiind nevoiți să plătească doar biletul de intrare în Grădina Botanică.

Foto: Gradina din Cărți – facebook

19
/04
/21

Cărțile asupra cărora ne oprim de această dată – „Dosarele mamei mele”, „Patrula djinnilor” și „Așa începe răul” – își poartă cititorul din Budapesta lui Kádár, în Madridul lui Franco și de acolo în tumultuoasa lume a mahalalelor de la periferia unei metropole indiene.

19
/04
/21

Marți, 20 aprilie, ora 19.30 vă invităm la o întâlnire Humanitas live online cu istoricul britanic Mark Galeotti, expert în istoria modernă, politica și securitatea Rusiei, și jurnalistul Marian Voicu despre volumele Hai să vorbim despre Putin! Ce nu înțelege Occidentul și O scurtă istorie a Rusiei. De la cneazul Rurik la Vladimir Putin apărute în colecția Istorie a Editurii Humanitas.

02
/04
/21

Primăria Municipiului București (PMB) prin Biblioteca Metropolitană București (BMB) și Centrul pentru Seniori al Municipiului București (CSMB) va desfășura, începând cu 1 aprilie, un Concurs de creație literară adresat seniorilor bucureșteni, cu tema „Timpul”.