Gradina Sticlarilor se redeschide cu Atelierele de Creație ReflectArt
https://www.ziarulmetropolis.ro/gradina-sticlarilor-se-redeschide-cu-atelierele-de-creatie-reflectart/

Sâmbătă, 17 Septembrie 2016, Grădina Sticlarilor (strada Vasile Lascăr nr.36) îşi redeschide porţile pentru cei care vor să îşi descopere sau să îşi dezvolte latura artistică. Intrarea la Grădină este gratuită însă, pentru participare, se percepe o taxă de 20 RON, pentru achiziţionarea materialelor necesare.

Un articol de Petre Ivan|15 septembrie 2016

Workshopul are ca scop promovarea Atelierelor de Creație ReflectArt. Organizatorii au pregătit un atelier de creație, pentru începători, împărțit în 3 categorii: Pictură, Desen și Modelaj.

Pentru fiecare categorie, lectorii au pregătit niște mostre ale ședințelor de curs, de două ore, care vor cuprinde lecții practice, simple, de acomodare cu tema și cu tehnicile alese.Gradina Sticlarilor

Cursurile de Pictură, Desen și Moldelaj se vor desfășura Sâmbătă 17 Septembrie între orele 14 și 21, astfel: 14:00 – 16:00, 16: 30 – 18: 30, 19:00 – 21:00 și Duminică 18 Septembrie între orele 12 și 19, astfel: 12:00 – 14: 00, 14:30 – 16:30, 17:00 – 19:00.

Înscrierile se fac prin email, la adresa: [email protected].

Deși atelierele sunt deschise pentru toată lumea, este necesară o cursivitate a prezentărilor și a temelor de creație, așa că, participarea la nivel practic se va face conform programului.

Pe lângă atelierele propriu zise vă așteaptă și alte surprize, de natură sonoră sau olfactivă.

Reflect este o organizație non-guvernamentală, care are ca scop promovarea artei și a tinerilor artiști, de a deschide apetitul publicului larg spre acest domeniu și de a crea o comunitate care are ca centru de interes activități cultural-artistice.

Foto: Gradina Sticlarilor – facebook

18
/01
/24

Prima expoziția a anului 2024 din programul curatorial al galeriei Arsmonitor este totodată și un prim solo-show dedicat artistului vizual Răzvan Neagoe, unul din artiștii reprezentați de galerie.

15
/01
/24

Peste 50.000 de perechi de ochi au avut plăcerea să privească expoziția Efectul Picasso în cele 4 luni de când s-a deschis. Vizitatori de toate vârstele au fost impresionați de cele 46 de lucrări de Pablo Picasso din colecția familiei sale, precum și de cele 65 de lucrări semnate de 37 de artiști români contemporani influențați de opera gigantului spaniol.

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.