Grand Prix Nova se va desfășura exclusiv online
https://www.ziarulmetropolis.ro/grand-prix-nova-se-va-desfasura-exclusiv-online/

Programat iniţial pentru mijlocul lunii iunie la Bucureşti, Festivalul Internaţional de Teatru Radiofonic „Grand Prix Nova”, ediţia a-VIII-a, se va desfăşura exclusiv online, în perioada 1 – 30 iunie, cu câteva modificări importante în regulamentul concursului.

Un articol de Liliana Matei|16 aprilie 2020

Starea de urgență impusă de pandemia cu care se confruntă omenirea și, drept urmare, izolarea generală la domiciliu, au provocat închiderea sau anularea ediției 2020 a numeroase festivaluri prestigioase din întreaga lume. Festivalului „Grand Prix Nova” a ales să se desfășoare în acest an în formula online. „Credem că este important să putem oferi atât publicului, cât și comunității profesioniștilor continuitatea vieții profesionale și să păstrăm tradiția întâlnirii, chiar și virtuale, cu și despre spectacolul sonor. Radio România a decis să nu suspende ediția din acest an a festivalului Grand Prix Nova și să se adapteze, astfel, noilor provocări ale lumii contemporane”, se arată într-un comunicat de presă.

Festivalul concurs de producţii radiofonice din întreaga lume Grand Prix Nova consolidează cu fiecare nouă ediție statutul Radio România de reper pentru profesioniştii radio aflaţi într-o permanentă explorare a mijloacelor specifice. Festivalul susține și recompensează inovația în spectacolul sonor și își păstrează structura cu trei secțiuni competitive, consacrate la edițiile anterioare: teatru radiofonic, spectacol sonor binaural şi teatru radiofonic scurt. Adaptarea la formatul online a festivalului duce la schimbarea calendarului și a modului de desfășurare a comunicării între participanți și juriu, după cum urmează:

Perioada de înscriere a producțiilor concurente se prelungește până la data de 15 mai 2020, iar comunicarea rezultatelor preselecţiei va avea loc la data de 31 mai 2020. În perioada 1 – 24 iunie 2020, producțiile selecționate se vor afla pe site-urile Teatrului Național Radiofonic www.eteatru.ro și www.grandprixnova.ro la dispoziția participanților a juriului și a tuturor iubitorilor de teatru radiofonic. Obișnuitele discuții în plen cu participanții și juriul, de la finalul fiecărei zile de audiție, vor fi concentrate la încheierea perioadei de audiție individuale online cu patru zile de dezbateri prin video-conferință cu juriul și participanții, separat pentru fiecare categorie în parte (25-28 iunie). În 29 iunie juriul va decide câștigătorii, iar ultima zi a festivalului e dedicată anunțării online a palmaresului.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.