Halloween + Sfântul Dumitru la Teatrul Naţional pentru Copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/halloween-sfantul-dumitru-la-teatrul-national-pentru-copii/

Două sărbători, una naţională – a Sfântului Dumitru şi una de import, Halloween-ul, îi aşteaptă pe cei mai mici dintre spectatorii Teatrului Naţional din Bucureşti, duminică, 26 octombrie 2014, la Sala Media, cu începere de la ora 11.00.

Un articol de Petre Ivan|24 octombrie 2014

Focurile de Sâmedru se vor întâlni cu această ocazie cu luminiţele Carnavalului de Halloween şi cu „Lampa lui Jack”, iar personajele centrale vor fi cele obişnuite pentru acest moment, fantomiţe, vrăjitoare, lilieci, monştri şi monstrişoare, un cadru cum nu se poate mai incitant pentru proiectul de la Teatrul Naţional pentru Copii unde, la fiecare spectacol, cei mici sunt invitaţi să se confrunte cu forţele răului şi ale întunericului şi, să le învingă.

Dovlecii ciopliţi vor aduce un plus de atractivitate în scenografia sărbătorii, iar costumele pregătite de acasă se vor întrece într-unul din concursurile îndrumate cu iscusinţă şi haz de Magicianul Poveştilor, actorul Marian Râlea.

Unul din cele mai plăcute momente ale sărbătorii se anunţă a fi şi «Dracula», concursul cu suc de roşii.

La Teatrul Naţional pentru Copii, fiecare duminică le oferă celor mici şi celor mari câte o premieră şi invitaţia de a le fi parteneri de joc actorilor. Iar participanţii, fie aceştia învinşi sau învingători, au parte de o mulţime de premii şi surprize păcute la finalul fiecărui spectacol.

Intrarea la Sala Media se face dinspre strada Batiştei, pe esplanada nou construită ce leagă Sala Studio de Sala Mare, lângă Casa de bilete a TNB.

Biletele au preţul unic de 20 de lei. Durata spectacolului: 1 oră şi jumătate.

Foto: Halloween, Teatrul Naţional pentru Copii – Teatrul Naţional pentru Copii

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.