Halloween + Sfântul Dumitru la Teatrul Naţional pentru Copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/halloween-sfantul-dumitru-la-teatrul-national-pentru-copii/

Două sărbători, una naţională – a Sfântului Dumitru şi una de import, Halloween-ul, îi aşteaptă pe cei mai mici dintre spectatorii Teatrului Naţional din Bucureşti, duminică, 26 octombrie 2014, la Sala Media, cu începere de la ora 11.00.

Un articol de Petre Ivan|24 octombrie 2014

Focurile de Sâmedru se vor întâlni cu această ocazie cu luminiţele Carnavalului de Halloween şi cu „Lampa lui Jack”, iar personajele centrale vor fi cele obişnuite pentru acest moment, fantomiţe, vrăjitoare, lilieci, monştri şi monstrişoare, un cadru cum nu se poate mai incitant pentru proiectul de la Teatrul Naţional pentru Copii unde, la fiecare spectacol, cei mici sunt invitaţi să se confrunte cu forţele răului şi ale întunericului şi, să le învingă.

Dovlecii ciopliţi vor aduce un plus de atractivitate în scenografia sărbătorii, iar costumele pregătite de acasă se vor întrece într-unul din concursurile îndrumate cu iscusinţă şi haz de Magicianul Poveştilor, actorul Marian Râlea.

Unul din cele mai plăcute momente ale sărbătorii se anunţă a fi şi «Dracula», concursul cu suc de roşii.

La Teatrul Naţional pentru Copii, fiecare duminică le oferă celor mici şi celor mari câte o premieră şi invitaţia de a le fi parteneri de joc actorilor. Iar participanţii, fie aceştia învinşi sau învingători, au parte de o mulţime de premii şi surprize păcute la finalul fiecărui spectacol.

Intrarea la Sala Media se face dinspre strada Batiştei, pe esplanada nou construită ce leagă Sala Studio de Sala Mare, lângă Casa de bilete a TNB.

Biletele au preţul unic de 20 de lei. Durata spectacolului: 1 oră şi jumătate.

Foto: Halloween, Teatrul Naţional pentru Copii – Teatrul Naţional pentru Copii

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.

26
/09
/23

Cea mai nouă premieră de la Teatrul Act, „Acasă la Zoo”, este un spectacol care poartă guler alb și mocasini, și care, după ce a asimilat toate tacâmurile și manierismele, și lentoarea de intelectual, și tactul folosit ca paravan pentru pudoare și pentru un comportament evitant, pune sub semnul întrebării noblețea civilizației, dusă la rang de dresaj.

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

26
/09
/23

Alejandro Durán este născut în Columbia, unde a terminat actoria. Se îndreaptă apoi spre regie, lucrând câteva spectacole în țara natală. Vine la București pentru un master la U.N.A.T.C. A pus în scenă la Teatrul Național din București și se pregătește să monteze la Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc. La Teatrul Metropolis a avut premiera "Sunt un criminal și un tată de familie" de Fabio Rubiano.

25
/09
/23

Ediția a 13-a a Festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent s-a încheiat ieri, 24 septembrie, după 10 zile cu 28 de evenimente indoor și outdoor – spectacole în competiție, spectacole studențești, patru premiere teatrale, film, atelier de teatru, concert – care au ținut în atenția publicului cele mai tinere și fresh creații independente din București și din țară.