HandGun se muta pe platforma de la MNAC
https://www.ziarulmetropolis.ro/handgun-se-muta-pe-platforma-de-la-mnac/

Bogdan Raṭa a realizat HandGun în cadrul ,,Proiect 1990’’ în 2011; pe soculul din Piaṭa Presei din Bucureşti, lucrarea a stat 7 luni, timp în care a devenit o importantã piesã componentã pentru ceea ce numim artã în spaṭiul public. În plus, HandGun a fost una dintre cele mai longevive lucrãri din proiectul antemenṭionat. Acum, […]

Un articol de Andrada Văsii|17 decembrie 2012

Bogdan Raṭa a realizat HandGun în cadrul ,,Proiect 1990’’ în 2011; pe soculul din Piaṭa Presei din Bucureşti, lucrarea a stat 7 luni, timp în care a devenit o importantã piesã componentã pentru ceea ce numim artã în spaṭiul public. În plus, HandGun a fost una dintre cele mai longevive lucrãri din proiectul antemenṭionat.

Acum, HandGun s-a mutat pe platforma din faṭa Muzeului Naṭional de Artã Contemporanã (MNAC). Inaugurarea a avut loc în prezenṭa E.S. Johannes hendrik Mattheus (Matthijs) van Bonzel, Ambasador al Regatului Ţãrilor de Jos în România.

HandGun reprezintã metafora agresivitãṭii umane, dar şi emblema Omului Nou- un individ transformat în armã.

31
/10
/23

Montări jucate des cu casa închisă, cunoscuți dramaturgi români contemporani și internaționali, proiecte câștigătoare ale programului StarT. Alchimia suferinței, larghețea sufletului uman, frumusețile și grozăviile lumii noastre, povești cu ecouri largi pentru tineri și adulți – din 3 noiembrie.

30
/10
/23

Tech Rider's Dilemma, un proiect de cercetare care investighează necesitatea unor noi abordări în producția, expunerea, arhivarea și conservarea lucrărilor new media (și nu numai), prezintă din 1 noiembrie în cadrul Rezidența9 (Str. Ion Luca Caragiale 32), de la ora 19:00, o expoziție new media care ilustrează și aduce în discuție fragilitatea lucrărilor bazate pe tehnologie și nevoia unor metodologii de planificare, arhivare și conservare în acest domeniu.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu