Happy end de stagiune la Teatrul Mic
https://www.ziarulmetropolis.ro/happy-end-de-stagiune-la-teatrul-mic/

‚La finalul lunii iunie, Teatrul Mic încheie stagiunea 2014-2015. Iar cum orice „punct” se doreşte a fi continuat de un „şi de la capăt”, închiderea stagiunii este un bun prilej de însumare a titlurilor din sumarul „Anuarului Teatrului Mic”.

Un articol de Petre Ivan|30 iunie 2015

În luna octombrie regizorul Vlad Cristache a împlinit promisiunea pe care Teatrul Mic şi Teatrul de Comedie au făcut-o câştigătorilor „Audiţiei naţionale” organizate de UNATC şi a montat la Teatrul Foarte Mic spectacolul „Numele” de Jon Fosse.

În luna ianuarie s-au urcat cele „39 de trepte” ale Teatrului Foarte Mic în spectacolul montat de Gabriela Dumitru după textul omonim de John Buchan şi Alfred Hitchcok, adaptat de Patrick Barlow, iar în februarie, Liana Ceterchi a adus pe scenă în premieră mondială povestea lui „Mata Hari – Dincolo de legendă” de Philippe Collas şi Eric Villedery, la Teatrul Mic.

În luna aprilie s-a recitit pe Cehov prin ochii laureatului Premiului Tony, Christopher Durang, în spectacolul regizat de Horia Suru – „Vania şi Sonia şi Maşa şi Spike” la Teatrul Foarte Mic, iar în mai, aceeaşi sală din bulevardul Carol I a devenit căminul spectacolului semnat de Radu Iacoban – „Casa cu pisici”. Cinci premiere în nouă luni şi un repertoriu consistent, valoros şi variat.

39 de trepte

39 de trepte

Punctul culminant al stagiunii 2014-2015 la Teatrul Mic s-a petrecut în luna decembrie, când, în pragul sărbătorilor de iarnă, a avut loc Gala „Teatrul Mic.50”, care a celebrat istoria de jumătate de secol de teatru în vechiul Sărindar.

Concluziile nu au întârziat să apară sub forma premiilor obţinute recent: Premiul pentru Debut obţinut de către Ana Bianca Popescu în cadrul Galei UNITER pentru rolul Fata din spectacolul „Numele” şi Premiul Publicului obţinut de către spectacolul „Vania şi Sonia şi Maşa şi Spike” în cadrul Festivalului VedeTeatru de la Buzău.

Surpriza finalului de stagiune se numeşte Edinburgh Fringe Festival; în luna august, timp de două săptămâni, la „New Town Theatre – Majestic”, Teatrul Mic va avea douăsprezece reprezentaţii cu spectacolul „39 de trepte” în regia Gabrielei Dumitru, în cadrul Festivalului Fringe de la Edinburgh.

Foto: Happy end de stagiune la Teatrul Mic – teatrulmic.ro

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".