HISTORY difuzează, în premieră, miniseria istorică „GRANT”, produsă de Leonardo DiCaprio
https://www.ziarulmetropolis.ro/history-difuzeaza-in-premiera-miniseria-istorica-grant-produsa-de-leonardo-dicaprio/

HISTORY transmite, începând de sâmbătă, 31 octombrie, de la ora 21:00, miniseria de 3 episoade „GRANT”, care îl are ca producător executiv pe Leonardo DiCaprio, laureat al premiului Oscar.

Un articol de Liliana Matei|22 octombrie 2020

Documentarul-eveniment spune povestea remarcabilă, dar mai puțin cunoscută, a celui de-al optsprezecelea președinte al Statelor Unite ale Americii, Ulysses S. Grant, interpretat de actorul britanic, Justin Salinger, recunoscut și pentru rolurile sale din producțiile Doctor Who, Ripper Street sau Dracula.

Acest documentar în trei părți oferă publicului o nouă perspectivă asupra figurii istorice a președintelui Grant. Cele trei episoade urmăresc evoluția acestuia, de la omul umil, dar perseverent care a demonstrat că poate depăși obstacole incredibile, până la personalitatea legendară care a condus națiunea americană în perioada celor mai mari provocări ale sale: Războiul Civil și apoi Reconstrucția.

Născut într-o familie umilă de aboliționiști, Ulysses S. Grant nu a fost niciodată destinat măreției. Într-un moment în care națiunea era sfâșiată de problema sclaviei, Grant se căsătorește într-o familie care deține sclavi și este forțat să se confrunte cu propriile sale sentimente cu privire la egalitate. Pe măsură ce țara se destramă în jurul lui, Grant schimbă mai multe locuri de muncă, la un moment dat fiind nevoit să vândă lemne de foc pe străzi pentru a cumpăra alimente pentru familia sa. Doar câțiva ani mai târziu, acest om liniștit, modest, se va afla la comanda unui milion de oameni, iar strategia sa ingenioasă și determinarea îl vor ridica la rangul de erou național în timpul Războiului Civil, reușind să reunifice națiunea și contribuind la libertatea a 4 milioane de foști sclavi.

„Ulysses S. Grant este unul dintre cei mai străluciți și totuși neînțeleși președinți, iar  misiunea HISTORY este de a spune povești convingătoare și inspiraționale precum cea de față, astfel încât tot mai mulți oameni să afle despre președintele Grant, cel care a contribuit semnificativ la modelarea națiunii americane. Aceasta este o parte foarte importantă a istoriei americane care merită să fie cunoscută, de aceea, suntem entuziasmați să oferim publicului cel mai nou documentar care reflectă istoria, în forma sa pură.”, a declarat Eli Lehrer, vicepreședinte executiv și director general HISTORY.

„De-a lungul carierei mele, am avut oportunitatea să joc o varietate de personaje istorice și să aprofundez diferite perioade din fascinanta istorie americană. După cum știm cu toții, trecutul își pune amprenta asupra prezentului și istoria chiar contează. History Channel își reafirmă angajamentul față de povestirile de talie mondială și își continuă misiunea de a spune povești importante din istoria noastră comună. Sper că veți urmări acest documentar care leagă trecutul de prezent și prezintă povești care clarifică, inspiră și delectează. Aceasta este HISTORY”, a adăugat producătorul executiv, Leonardo DiCaprio.

Miniseria „GRANT” este o incursiune reală în istoria americană, redată într-un mod autentic prin scenele dramatice ce reflectă momente cheie din viața personajului, completate de interviuri cu experți de top și personalități marcante din domeniu, precum Ron Chernow, autor câștigător al Premiului Pulitzer, David Petraeus, general retras din cadrul armatei Statelor Unite și fost director al Agenției Centrale de Informații (CIA), Ta-Nehisi Coates, autor și jurnalist aclamat, precum și Elizabeth Samet, profesor de engleză la Universitatea West Point.

„GRANT” este cea de-a doua miniserie prezidențială difuzată de HISTORY, după „Washington”, ce a putut fi urmărită de telespectatori în luna iulie a acestui an.

Trailerul oficial al documentarului „GRANT poate fi urmărit aici.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.

24
/09
/21

Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran filme despre protejarea mediului, relațiile dintre copii și părinți, curaj și empatie, la Cinema Gloria și Cinema Eforie.