HomeFest revine în casele bucureștenilor 
https://www.ziarulmetropolis.ro/homefest-revine-in-casele-bucurestenilor/

HomeFest, primul festival artistic care se desfăşoară în spaţii locuite din oraş, are dor de casă. De aceea, la nici jumătate de an de la cea de-a doua ediţie, festivalul revine în în apartamentele bucureştenilor, între 15 şi 25 martie, cu teatru, film, performance şi discuţii despre cultura locuirii.

Un articol de Liliana Matei|23 februarie 2016

Programul ediției a treia va reuni artiști locali și străini care-și vor experimenta creațiile în sufragerii și dormitoare. Aceste noi spații de performance, marca HomeFest, vor găzdui de la piese de Shakespeare și Cehov la creații de dans contemporan. Festivalul se va deschide cu spectacolele austriecilor Maria Hera și Thanh Hoa Luong, FAMILY Dreaming și Lucid VITA, făcute posibile prin parteneriatul cu Forumul Cultural Austriac.

Alice Pons și Olivia Rechowsky vor performa într-un spectacol care a întâmpinat mare succes în Amsterdam, iar invitatul special al festivalului, Vintilă Mihăilescu, va aștepta publicul la o discuție surpriză. Această ediție a festivalului a rezervat un loc special și pentru film, reunind o serie de filme documentare despre locuire, realizate de asociația Vira, Mugur Grosu, Charlotte Gregoir și Anne Schiltz. Rezervările se vor deschide la începutul lunii martie.

HomeFest redesenează harta orașului și marchează puncte de interes cultural în blocuri și case din cartierele bucureștene. Din Rahova până în Grozăvești sau Vitan, festivalul traversează orașul în lung și în lat și vizitează apartamente deschise pentru cultură și pentru vecini.

HomeFest face parte dintr-un demers mai amplu, marca Homemade Culture, care își propune să promoveze spațiul locuit ca scenă de spectacol și să încurajeze, astfel, apropierea spectatorului de artist și de actul artistic. Pe termen lung, Homemade Culture își propune să cartografieze blocurile cartierelor bucureștene în care se pot desfășura evenimente culturale, cu beneficii pentru locuitorii orașului, oricât de departe de centru și de scena artistică ar fi ei.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.