HomeFest revine în casele bucureștenilor 
https://www.ziarulmetropolis.ro/homefest-revine-in-casele-bucurestenilor/

HomeFest, primul festival artistic care se desfăşoară în spaţii locuite din oraş, are dor de casă. De aceea, la nici jumătate de an de la cea de-a doua ediţie, festivalul revine în în apartamentele bucureştenilor, între 15 şi 25 martie, cu teatru, film, performance şi discuţii despre cultura locuirii.

Un articol de Liliana Matei|23 februarie 2016

Programul ediției a treia va reuni artiști locali și străini care-și vor experimenta creațiile în sufragerii și dormitoare. Aceste noi spații de performance, marca HomeFest, vor găzdui de la piese de Shakespeare și Cehov la creații de dans contemporan. Festivalul se va deschide cu spectacolele austriecilor Maria Hera și Thanh Hoa Luong, FAMILY Dreaming și Lucid VITA, făcute posibile prin parteneriatul cu Forumul Cultural Austriac.

Alice Pons și Olivia Rechowsky vor performa într-un spectacol care a întâmpinat mare succes în Amsterdam, iar invitatul special al festivalului, Vintilă Mihăilescu, va aștepta publicul la o discuție surpriză. Această ediție a festivalului a rezervat un loc special și pentru film, reunind o serie de filme documentare despre locuire, realizate de asociația Vira, Mugur Grosu, Charlotte Gregoir și Anne Schiltz. Rezervările se vor deschide la începutul lunii martie.

HomeFest redesenează harta orașului și marchează puncte de interes cultural în blocuri și case din cartierele bucureștene. Din Rahova până în Grozăvești sau Vitan, festivalul traversează orașul în lung și în lat și vizitează apartamente deschise pentru cultură și pentru vecini.

HomeFest face parte dintr-un demers mai amplu, marca Homemade Culture, care își propune să promoveze spațiul locuit ca scenă de spectacol și să încurajeze, astfel, apropierea spectatorului de artist și de actul artistic. Pe termen lung, Homemade Culture își propune să cartografieze blocurile cartierelor bucureștene în care se pot desfășura evenimente culturale, cu beneficii pentru locuitorii orașului, oricât de departe de centru și de scena artistică ar fi ei.

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.