Horațiu Mălăele, aniversat pe scena TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/horatiu-malaele-aniversat-pe-scena-tnb/

Actorul şi regizorul Horaţiu Mălăele, născut la 1 august 1952, va fi omagiat pe scena Sălii Mari a Teatrului Naţional din Bucureşti cu două reprezentaţii aniversare ale spectacolului „Cafeneaua”. Spectacolele sunt programate pe 31 iulie şi 1 august.

Un articol de Petre Ivan|26 iulie 2016

Alături de Horațiu Mălăele, care semnează și regia spectacolului, din distribuție fac parte Emilia Popescu și Dana Dogaru.

Cei trei actori foarte îndrăgiți vor oferi un regal actoricesc în această comedie în care râsul împrumută gustul sărat al lacrimilor, Horațiu Mălăeleiar fragilitatea și caracterul efemer al existenței umane se dezvăluie, pas cu pas, până la deznodământul inundat de aplauze, se arată în comunicat.

Mai limpede ca orice, mi-am descoperit ambițiile și slăbiciunile, norocirile și nenorocirile, viața mea, a voastră, a noastră și toate la un loc răsturnate în viața acestei familii imaginate — oglinda vie și înspăimântătoare a vieții noastre pe pământ. – Horațiu Mălăele

„Cafeneaua”, a cărei premieră a avut loc în 1997, și-a câștigat statutul de spectacol record, atât sub aspectul longevității, cât și în ceea ce privește popularitatea.

Foto: Horațiu Mălăele in Cafeneaua – facebook

08
/11
/23

Premiera spectacolului „Crocodil“ are loc pe 8 noiembrie la Centrul Cultural Apollonia (Strada Michael Weiss 22, Brașov). Următoarele reprezentanții au loc pe 12 și 15 noiembrie la Centrul Cultural Apollonia. Elise Wilk, autoarea piesei, vorbește pentru Ziarul Metropolis despre ideile pe care le-a pus pe hârtie și care au devenit replici într-un spectacol pe o temă puternică: bullying-ul în școli.

08
/11
/23

Ritmuri de jazz românesc au surprins asistenţa la Marea Sală UNESCO, cu ocazia alegerii ambasadoarei României, excelența sa doamna Simona Miculescu, în funcția de președinte al UNESCO.

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.