Horaţiu Mălăele, Marcel Iureș și George Mihăiță. Trei magnifici ai scenei românești, la Stagiunea Vedetelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/horatiu-malaele-marcel-iures-si-george-mihaita-trei-magnifici-ai-scenei-romanesti-la-stagiunea-vedetelor/

Sub genericul ”3M”, cei trei magnifici, Horaţiu Mălăele, Marcel Iureş şi George Mihaiţă, deschid a 25-a stagiune Artmedia cu un spectacol memorabil, dezvăluindu-ne, cu farmecul care-i caracterizează, mistere ale scenei şi ale vieţii. Spectacolul, regizat de Geta Medinschi, va avea loc la Timişoara, în sala Filarmonicii Banatul, luni, 10 octombrie 2016, de la ora 19.00

Un articol de Petre Ivan|5 octombrie 2016

Fundația Culturala Artmedia, un brand al Timişoarei teatrale, celebrează 25 de ani: o longevitate întru totul admirabilă, care se măsoară în peste 150 de spectacole, adevărate repere ale istoriei artistice postdecembriste în urbe şi mai mult de 100 de cafenele artistice cu celebrităţi ale scenei româneşti.

Spectacole precum Danaidele, Azilul de noapte, Dom Juan în regia lui Silviu Purcărete, Creatorul de teatrul, Romeo şi Julieta, Regele Lear în producţia Teatrului Globe din Londra sunt evenimente tezaurizate de memoria publicului îndrăgostit de teatru.

Artmedia a fost  și rămâne pentru mulți timișoreni șansa întâlnirii cu marile nume ale scenei românești: Ștefan Iordache, Mircea Albulescu, Radu Beligan, Marin Moraru, Valeria Seciu, Maia Morgenstern, Tamara Buciuceanu, Mitică Popescu, Leopoldina Bălănuță și mulți, mulți alții.

Foto: Horaţiu Mălăele, Marcel Iureș și George Mihăiță – facebook

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.