„Horizons” – noul single de pe albumul tribut Goodbye to Gravity, „Back to Life”
https://www.ziarulmetropolis.ro/horizons-noul-single-de-pe-albumul-tribut-goodbye-to-gravity-back-to-life/

Single-ul „Horizons” – interpretat de supergrupul Nightshadows Lament, ce conţine membri din trupele My Dying Bride, Tristania, Apoptygma Berzerk, Mortiis, Hellbound Hearts şi Green Carnation, a fost lansat recent şi este cuprins pe albumul „Back to Life – A Tribute to Goodbye to Gravity”

Un articol de Petre Ivan|5 decembrie 2016

Proiectul este unul caritabil, iar profiturile din vânzări vor fi donate către membrii și familiile Goodbye to Gravity, precum și către victimele Colectiv.

Nightshadows Lament a început ca un proiect doom/ black metal în 2005 cu muzica scrisă de Shaun MacGowan și având mai mulți vocaliști. Trupa a fost reînființată pentru acest album tribut.

Deși nu auzisem de Goodbye to Gravity înainte de octombrie 2015, am avut plăcerea să cânt în România de multe ori și să clădesc multe prietenii. Este foarte trist ca un astfel de incident să se întâmple la orice fel de eveniment muzical și este cu atât mai dureros că totul s-a întâmplat în scena în care noi activăm și în care avem foarte mulți prieteni. Sperăm ca reinterpretarea noastră a melodiei ‘Horizons’ să fie un onorabil tribut adus trupei Goodbye to Gravity și tuturor celor afectați de tragedie. – Shaun MacGowan

Piesa „Horizons” a fost înregistrată și mixată de către Kenneth Lykkas la Head Disco Studios și masterizată de către Luculescu Alin Gabriel.

Printre formațiile care au piese pe albumul — tribut Goodbye to Gravity se numără Days of Confusion,Vița de Vie și Bucium.

Foto: Goodbye to Gravity – facebook

02
/07
/20

OAMENII MUZICII Pe 17 iunie 1882 se năștea în Rusia cel care avea să devină marele compozitor modernist și neoclasic al secolului XX, Igor Stravinski (1882-1971). În 89 de ani de viață a fost martorul a două Războaie Mondiale dar și al unor revoluții sociale, culturale și muzicale fără precedent, el însuși devenind unul dintre uriașii muzicii secolului trecut.

28
/06
/20

Vești bune pentru industria muzicală și nu numai: cea de-a cincea ediție a Mastering The Music Business, primul și cel mai mare eveniment organizat în România pe teme de industrie muzicală, va avea loc în perioada 29 - 31 iulie într-un nou format.

24
/06
/20

Săptămânal, miercurea, începând din 1 iulie, seria de concerte open air cu artiști locali din zona alternative – Backyard Acoustic Season – se reinstalează pe terasa de la Expirat, la inițiativa Overground Music, într-un format reconsiderat și adaptat situației și locului, renunțând la tiparele unui concert clasic, pentru un public restrâns de aproximativ 100 de persoane per reprezentație.

24
/06
/20

După trei luni în care Qreator – Home Together Edition a fost platforma de exprimare online pentru cei mai importanți artiști din România, seria de evenimente ajunge la final. Ultima reprezentație va fi una memorabilă, un recital cu Angela Gheorghiu. Joi, 25 iunie, de la ora 18:30, marea soprană va susține un recital live transmis online pe pagina de Facebook a Qreator.

23
/06
/20

Proiectul Poveştile instrumentelor a fost conceput într-un fel şi se naşte în alt fel, în Noaptea de Sânziene a anului 2020, în vremuri în care a vrea să faci artă, oriunde în lume, a devenit neînchipuit de dificil, în vremuri în care artiştii cu şi modul lor de expresie sunt reduşi, aproape, la tăcere, în vremuri în care artiştii par, celor mulţi, neesenţiali.

22
/06
/20

Pe 21 iunie 1982, Parisul cânta și dansa pentru prima oară marcând Sărbătoarea Muzicii în ziua solstițiului de vară. Inițiativă a ministrului culturii francez de la acea dată – Jack Lang – și a compozitorului și muzicologului Maurice Fleuret, Fête de la Musique a devenit treptat o sărbătoare internațională a muzicii, marcată în peste 120 de țări din lume în fiecare an, pe 21 iunie, prin evenimente dedicate muzicii, derulate cel mai adesea în aer liber.

08
/06
/20

OAMENII MUZICII Pe 8 iunie 1810 la Zwickau, în Regatul Saxoniei, se năștea Robert Schumann, fiul unui librar care avea să devină un pianist ratat dar și unul dintre marii compozitori ai Romantismului. Un destin marcat de instabilitate psihică dar și de inspirații muzicale impresionante.

06
/06
/20

Tinerilor artişti lirici care-şi dedică viaţa Artei Sacre a Cântului, tuturor brăilenilor, ca şi publicului de pretutindeni, care împreună cu noi trăieşte de un sfert de secol bucuria imensă a marii muzici, cinstind memoria legendarei soprane Hariclea Darclée, sutelor de mii de telespectatori care îndrăgesc emisiunile consacrate Festivalului, Concursului Internaţional de Canto şi Cursurilor mele de Măiestrie Artistică le trimit acest mesaj de iubire în speranţa că ne vom reîntâlni cât mai curând.