ICR: Centru European al Cinematografiei la Bucureşti şi facilităţi pentru investiţiile de profil
https://www.ziarulmetropolis.ro/icr-centru-european-al-cinematografiei-la-bucuresti-si-facilitati-pentru-investitiile-de-profil/

Institutul Cultural Român (ICR) va coopera cu institutele şi companiile implicate direct în producţia cinematografică din România în vederea înfiinţării la Bucureşti a Centrului European al Cinematografiei, a anunţat, luni, Direcţia Comunicare a ICR. Centrul va oferi informaţii, va facilita schimburile de idei, va realiza documentare şi festivaluri şi va sprijini creaţia cinematografică pe teritoriul […]

Un articol de Andrada Văsii|12 februarie 2013

Institutul Cultural Român (ICR) va coopera cu institutele şi companiile implicate direct în producţia cinematografică din România în vederea înfiinţării la Bucureşti a Centrului European al Cinematografiei, a anunţat, luni, Direcţia Comunicare a ICR.

Centrul va oferi informaţii, va facilita schimburile de idei, va realiza documentare şi festivaluri şi va sprijini creaţia cinematografică pe teritoriul României şi promovarea culturii şi imaginii ţării în Europa şi în lume, obiectivul putându-se finanţa prin parteneriat public-privat şi atragerea de fonduri europene.

ICR susţine, totodată, completarea legii cinematografiei, în vederea atragerii de investiţii străine şi stimulării investiţiilor în producţia cinematografică. Institutul va colabora, în acest scop, cu Ministerul Culturii, Centrul Naţional al Cinematografiei şi Comisiile de specialitate din Senat şi Camera Deputaţilor.

Iniţiativa ICR are ca premize performanţele remarcabile obţinute în spaţiul naţional şi internaţional de industria audiovizuală din România. Cinematografia are nevoie de un sprijin puternic şi durabil, exemplul unor ţări cu tradiţie precum Franţa, Germania, Italia sau Cehia fiind demn de urmat.

„România se află printre puţinele ţări europene care nu dispune de un sistem de stimulente eficient pentru investiţiile în film. Facilităţile fiscale şi de altă natură oferite de alte ţări europene industriei cinematografice au şi rolul de a promova cultura locală, valorile culturale şi istorice ale ţării (monumente, atracţii turistice, oraşe, regiuni etc.)”, se mai precizează în comunicatul ICR.

 

Sursa: Agerpres

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]

11
/03
/24

Un bărbat vrea să-și ajute un prieten aflat la închisoare. Se cunosc din tinerețe și crede că oricine merită o a doua șansă. De aceea, intervine pentru el la partenerul lui de afaceri, în speranța că va fi de acord să-i ofere un job.

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.