Ilustrație botanică, de Irina Neacșu, la Brașov, într-un atelier de poveste
https://www.ziarulmetropolis.ro/ilustratie-botanica-de-irina-neacsu-la-brasov-intr-un-atelier-de-poveste/

Artista Irina Neacşu a vernisat în luna mai la Grădina Botanică din Bucureşti prima expoziţie de artă contemporană botanică românească. Lucrările din cadrul expoziţiei intitulate „Life of Bulbs” pot fi vizitate începând de astăzi, 8 iulie, la Braşov, într-un atelier de poveste.

Un articol de Petre Ivan|16 iulie 2018

Ilustrații botanice unice în România pot fi admirate la atelierul din Brașov al artistei și designer-ului Irina Neacșu. Atelierul este situat pe Strada Poarta Schei din Brașov, la numărul 6 și poate fi vizitat la cerere de către orice doritor, cu o programare la numărul de telefon afișat pe site-ul artistei.

Ilustrațiile botanice din cadrul expoziției „Life of Bulbs” expuse la atelier sunt realizate în acuarelă pe hârtie, în dimensiuni diferite, de la 30 x 40 de centimetri până la 50 x70 de centimetri, iar prețul unei lucrări variază între 150 și 700 de Euro.

Ilustrațiile pot fi, de asemenea, realizate și în format de art prints – la cerere.

narcisus_small

Despre Irina Neacșu

Cu o pasiune rară pentru această artă uitată în România, Irina Neacșu invită publicul prin intermediul seriei de lucrări „Life of Bulbs” să redescopere valoarea și poezia naturii printr-o tehnică aparte, celebră la nivel internațional: reprezentarea la scară naturală, 1:1, alături de reprezentări artistice de o eleganță filozofică, realizate în acuarelă, pentru care se folosesc flori în mărime autentică, dar și schițe din literatura științifică botanică.

white narcisus_small

Pentru o astfel de lucrare de ilustrație botanică, Irina Neacșu folosește o tehnică ce presupune și până la 60 de ore de lucru pentru o ilustrație.

„Life of Bulbs” prezintă pentru prima dată un demers de artă botanică contemporană în România și reunește ilustrații botanice reprezentând flori de grădină. Una dintre ilustrații înfățișează o specie pe cale de dispariție, Fritillaria sau Laleaua Pestriță.

Irina Neacșu este în prezent artist botanic în cadrul American Society of Botanical Artists. A absolvit Universitatea de Artă din Roma și Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București și a făcut cursuri de specializare în Olanda. În anul 2017, a lansat cartea de artist Herbarium – un ierbar ilustrat dedicat plantelor medicinale din flora spontană a României, iar în 2016, a lansat o colecție de artă decorativă și design, intitulată Herbarium Transylvania.

Foto: Irina Neacșu , Ilustrații botanice – facebook

14
/06
/23

The Institute și Cartierul Creativ, alături de Banca Transilvania, în parteneriat cu Primăria Sectorului 1, Primăria Municipiului București, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, dezvoltă începând cu luna iunie un program de expoziții, workshopuri și târguri ca parte dintr-un demers de revitalizare a zonei Amzei prin intermediul economiei creative locale.

30
/05
/23

Cele 10 documentare din programul primei ediții LYNX Festival sunt deja sold-out, cu două zile înainte de începerea evenimentului. În perioada 1 – 5 iunie, la Brașov, pasionații de film și natură se vor putea delecta cu un program complex și complet de proiecții, vernisaje și expoziții de fotografie, activități în natură, masterclass-uri cu invitați internaționali, întâlniri cu artiști locali și reprezentanți ai ONG-urilor de mediu și alte evenimente-surpriză.