Imagini panoramice din Salina Turda, pe Google Maps
https://www.ziarulmetropolis.ro/imagini-panoramice-din-salina-turda-pe-google-maps/

Compania Google a lansat, joi, pe platforma Google Maps, imaginile panoramice Street View din Salina Turda, astfel încât se permite vizitarea virtuală a acestui obiectiv turistic de către oricine din lume aflat la mii de kilometri distanţă.

Un articol de Liliana Matei|14 iunie 2015

Dan Bulucea, Country Manager Google România, a declarat, joi, la Salina Turda, într-o conferinţă de presă, că acest serviciu este util pentru cei care se află la mii de kilometri distanţă, anunță Mediafax.

„Am lansat pe platforma Google Maps imaginile panoramice Street View din Salina Turda. Este prima intrare în subteran din România pentru Google Street View, acest serviciu fiind util pentru cei care sunt la mii de kilometri distanţă şi care pot vizita virtual acest obiectiv turistic. Google Street View este prezent în peste 65 de ţări din lume. Anul acesta este unul special pentru noi, deoarece aniversăm cinci ani de Google Maps în România”, a spus Bulucea.

Directorul Salinei, Simona Baciu, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că propunerea de cartografiere şi organizare a unui tur virtual al Salinei Turda a venit în luna aprilie iar imaginile HD au fost înregistrate timp de două zile în cursul lunii mai.

„Prezenţa noastră pe platfoma Google Street View înseamnă lansarea Salinei în spaţiul virtual. Vorbim de o vizibilitate extinsă pe plan mondial şi ne aşteptăm la o creştere a numărului de turişti. Sper că ne va ajuta să sărbătorim în anul 2015 turistul cu numărul 500.000, după ce anul trecut am avut 470.000. Suntem onoraţi de colaborarea cu Google, sperăm să putem colabora la fel de bine şi pe viitor”, a spus Baciu.

Salina Turda se află pe locul 5 în top 10 destinaţii turistice din România pe Google Maps.

Exploatarea sării la Salina Turda datează din epoca romană.

Salina a fost închisă în 1932 şi a fost redeschisă pentru public şi pentru pacienţii cu boli respiratorii în 1992.

În perioada 2008 – 2010 a fost modernizată în urma unei investiții de aproape șase milioane de euro din fonduri europene şi a fost inaugurată în ianuarie 2010 în prezenţa premierului de atunci Emil Boc şi a ministrului Turismului, Elena Udrea.

De la deschiderea din 1992 până în prezent, Salina Turda a fost vizitată de aproximativ 2,7 milioane de turiști români și străini.

16
/11
/20

O expoziție de grup atipică, The Domino Effect (21 noiembrie 2020 – 6 februarie 2021) aduce în spațiul galeriei Gaep 13 lucrări selectate exclusiv de artiști, printr-o reacție în lanț: de la Răzvan Anton și până la Ignacio Uriarte, fiecare artist al galeriei a ales o lucrare de la următorul artist în ordine alfabetică.

13
/11
/20

Fabrica de Pensule alături de Spațiul de Artă Contemporană MAGMA deschid primul moment din setul de expoziții dedicate sectorului emergent al scenei de arte vizuale din România, parte a proiectului "Future Perfect / Viitor Anterior", în data de 13 noiembrie 2020, printr-un tur ghidat online care se va desfășura pe pagina de Facebook a Fabricii de Pensule.

12
/11
/20

La Muzeul Național al Țăranului Român,  sâmbătă, 14 noiembrie 2020, publicul este așteptat la evenimentul intitulat Noaptea Europeană a Muzeelor. Cu această ocazie se pot vizita trei expoziții temporare. Organizatorii au pregătit, de asemenea, o proiecție în aer liber. Anul acesta, expoziția permanentă va fi închisă, deoarece clădirea monument istoric din Șoseaua Kiseleff nu a […]

02
/11
/20

Asociația Culturală Control N lansează ACSINTE.100, parte a programului educațional cu același titlu, un album virtual cu fotografii de Costică Acsinte însoțite de clipuri audio și video ce invită publicul tânăr în România anilor 1920 - 1960.

28
/10
/20

Astăzi, 28 octombrie, de ziua de naștere a pictoriței basarabene Valentina Rusu Ciobanu (100 de ani), Asociația pentru cultură și arte ARBOR lansează în premieră producțiile multimedia #100VRC Valentina Rusu Ciobanu: viața și opera și VRC Atelier ’85, atelierul artistei din anul 1985, reconstituit în realitate virtuală.