ImproVacanța, prima tabără de improvizație din România
https://www.ziarulmetropolis.ro/improvacanta-prima-tabara-de-improvizatie-din-romania/

Se apropie a doua ediţie ImproVacanţa, adresată improvizatorilor amatori, dar şi novicilor în artele interpretative. Între 20 şi 24 iulie, în Satul Prunilor din Pietroşiţa, judeţul Dâmboviţa, totul se schimbă pentru aceşti cursanţi.

Un articol de Liliana Matei|15 iulie 2016

Alături de actorii trupei Improvisneyland și invitații lor, participanții își vor crea propriile povești improvizate, antrenând imaginația, spontaneitatea și încrederea de sine.
„Amintește-ți să te joci!”- modulul pentru începători

Una dintre noutățile de anul acesta este lansarea modulului dedicat începătorilor în tehnicile de improvizație. Pentru cei care vor o escapadă din rutină, din viața agitată de familie și vor să își regăsească un adevărat „eu” ca personaj principal, există această componentă a taberei.

În 4 zile și jumătate, participanții vor lucra ca în poveștile românești „zi de vară, până-n seară”, cât alții în două luni, vor cunoaște și vor aplica principii revelatorii din lumea improvizației ca: will and grace, here and now, yes and…, be very specific etc.

Atelierele din programul taberei sunt susținute de actori profesioniști, un trainer international și un muzician. Actorii din trupa Improvisneyland și-au ales, pe rând câte o tematică de workshop, pe care o vor susține cu spirit ludic și mintea deschisă.

Monica Anastase – „Mintea Grupului”
Rozana Radu – „The NOW Instrument”
Mădălin Mandin – „Spațiu și obiect imaginar”
Axel Moustache – „Emoții”
Radu Ciobănașu – fondatorul taberei – pregătește activități extra-ateliere, pentru un plus de inspirație: Impro Cooking, Aprofundarea improvizației prin vizionarea de filme și Seara de astronomie.

Invitați speciali:

Vlad Pasencu – improvizator 2 în 1 – pianist nonconformist, care a colaborat cu 99,(6)% din trupele de impro din România. Vlad va susține workshop-ul „Flawless Melody”, care va explora tainele melodicității și cum se construiește pe loc un cântec improvizat.

Flavien Reppert – actor, improvizator călător, regizor și trainer – fondatorul și directorul artistic al Companiei Le Théâtre de l’Oignon. Flavien a pregătit două workshop-uri„ME! YOU! US!” + „Move Your Body! Sensitive Animal!”, care disecă jocul scenei și relațiile dintre personaje.

Mai multe informații și detalii despre înscrieri, aici: http://www.improvisneyland.ro/academia-de-improvizatie/improvacanta/

06
/09
/16

CRONICĂ DE FILM „The BFG”, realizat după cartea cu acelaşi titlu a scriitorului Roald Dahl, este un fantasy înduioşător şi amuzant în care recunoscuta măiestrie de povestitor în imagini a lui Steven Spielberg este dublată de o inspirată folosire a 3D-ului, pus în valoare de o regie discretă şi eficientă.

06
/09
/16

Publicul bucureștean va putea vedea, în perioada 8—11 septembrie, o selecție a filmelor din Competiția de lungmetraj, Competiția de scurtmetraj, cât și din secțiunile non-competitive ale Festivalului.

06
/09
/16

Un sindrom, descoperit pentru prima dată acum aproape 40 de ani, este din ce în ce mai răspândit nu doar în lumea vedetelor, ci şi în rândul oamenilor obişnuiţi. Acesta se numeşte Sindromul “Impostorului”, iar studiile arată că 7 din 10 persoane au simţit în decursul vieţii că nu aparţin cu adevărat unei situaţii sau poziţii sociale şi le este teamă ca alte persoane să nu descopere “cine sunt cu adevărat”.

06
/09
/16

A lua parte la un spectacol devine în sine o experiență artistică desăvârșită cu VANILLA SKYPE, un proiect atipic care depășește granițele clasice ale teatrului. Mai întâi au existat actorii și abia apoi au apărut personajele și textele. Iar amestecul inedit de povești paralele și emoții în cadrul piesei scrise de Cătălin Ștefănescu setează premisele pentru o implicare autentică din partea spectatorului.

05
/09
/16

Interpreta jazz Eivør, originară din Insulele Feroe, va concerta în premieră la Sala Radio din Bucureşti, pe 13 noiembrie, ocazie cu care îşi va prezenta şi cel mai recent material discografic, ”Slør”

05
/09
/16

Pentru a înţelege mai bine cinematografia, este întotdeauna util să revenim la filmul mut, a cărui diversitate a fost remarcabilă. Acolo s-au pus bazele gramaticii vizuale, prin căutările marilor cineaşti-pioneri, aşa cum reaminteşte volumul nou apărut „Limbajul cinematografic în era filmului mut”, de Silviu Şerban.

05
/09
/16

Supranumit vocea de aur a teatrului radiofonic, actorul, regizorul, scenograful, profesorul şi scriitorul Constantin Codrescu împlineşte, astăzi, 85 de ani! Teatrul Metropolis prezintă pe 27 și 28 septembrie premiera spectacolului creștin "Brâncoveanu, Ivireanu, iubire de Biserică și neam", cu participarea extraordinară a lui Constantin Codrescu.

05
/09
/16

„Nu voi fi un rock star, voi fi o legendă.” - Freddie Mercury. Artistul născut în Zanzibar, considerat unul dintre cei mai mari cântăreţi de muzică rock din istorie, ar fi împlinit astăzi 70 de ani. O vârstă la care Freddie Mercury, liderul formației britanice Queen, nu şi-ar fi dorit să ajungă: „Nu mă aştept să ajung la bătrâneţe. Mi-e totuna ce va fi. Ar fi plicticos să trăiesc până la şaptezeci de ani”.

02
/09
/16

Concepţia strămoşilor noştri despre igiena corporală era puţin deosebită de a noastră. Ea nu intra în practica cotidiană, ci se transforma într-un eveniment plăcut, săptămânal ori şi la răstimpuri mai mari.

02
/09
/16

Jackie Chan va primi din partea Academiei americane de Film un premiu Oscar onorific pentru întreaga carieră cinematografică, în cadrul ceremoniei Governors Awards 2016, în care vor mai fi premiați regizorul de documentare Frederick Wiseman, editorul de film Anne V. Coates și directorul de casting Lynm Stalmaster.

02
/09
/16

Ediția 2016 a Concursului Internațional "George Enescu" se va deschide sâmbătă, la Ateneul Român, cu un Concert de gală, avându-i ca soliști invitați pe Anna Tifu (vioară), Valentin Răduțiu (violoncel) și Mihai Ritivoiu (pian), laureați ai altor ediții ale competiției.