ImPuls la Teatrul Țăndărică
https://www.ziarulmetropolis.ro/impuls-la-teatrul-tandarica/

Cea de-a XII-a ediţie a Festivalului internaţional al teatrului contemporan de animaţie – ImPuls se va desfăşura în Bucureşti, între 19 şi 28 noiembrie, pe cele două scene ale Teatrului Țăndărică.

Un articol de Liliana Matei|8 noiembrie 2016

Spectatorii sunt așteptați la 60 de manifestări și la spectacole din România, Austria, Germania, Grecia, Israel, Italia, Polonia, Australia, Rusia, Spania, Turcia, SUA, Ungaria. ImPuls este un festival-concurs dedicat publicului din toate categoriile de vârstă, fiind promovate tendințele contemporane ale teatrului vizual și de animație din țară și din străinătate. În cadrul evenimentului participă personalități remarcabile din domeniul de specialitate, care conferențiază despre ultimele tehnici și cercetări în animație. Manifestarea favorizează schimburi culturale, comunicare între artiști și instituții de gen, generează parteneriate și chiar coproducții naționale și internaționale.

Însă nu trebuie uita că multe evenimente sunt dedicate  copiilor.
După cum spune Călin Mocanu, directorul Teatrului Țăndărică și al festivalului, „Copiii își formează o cultură cu foarte multe imagini, gândesc în imagini, se joacă cu imaginile, memorează vizual. Ei își iau informațiile altfel decât noi, trebuie să îi încurajăm să lucreze cu noua tehnologie, cu noile lor cărți, cu gadget-urile. Este esențial să ținem mereu cont de ei. Vrem să vină spre teatru, așadar trebuie să avem grijă să nu îi plictisim, să nu îi „culturalizăm” forțat! Să vină la teatru ca la joacă, fericiți, cu dorința de căutare, cu prietenie și chiar cu obrăznicie. Să le asigurăm un loc în care ei să fie… liberi”.

Mai mult de 60 de evenimente în 10 zile de festival, cu spectacole din România, Austria, Germania, Grecia, Israel, Italia, Polonia, Australia, Rusia, Spania, Turcia, SUA, Ungaria. În formula completă, ImPuls cuprinde: Conferințele IDEEA, Lansări de carte, Premiile de excelență în animația Românească Michaela Tonitza Iordache, expoziția de păpuși și fotografie Universul miraculos al lui Ildiko Kovacs, proiecţia filmului Cabaretul Cruciadelor, de Waek Shawky, laboratorul de dramaturgie DramAnima şi platforma-atelier pentru copii și adolescenți Țăndărică Altfel.

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.