În aprilie spectacolele Teatrului Mic se văd si pe scena Teatrului Național București
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-aprilie-spectacolele-teatrului-mic-se-vad-si-pe-scena-teatrului-national-bucuresti/

Teatrul Mic prezintă spectacolele „Bigamul…după 20 de ani” şi „Noapte bună, mamă!” în datele de 7, 8, respectiv 9 aprilie 2022, şi spectacolul „Vinovat.Nevinovat.” în datele de 28 şi 29 aprilie, la Sala Media a Teatrului National Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|5 aprilie 2022

Spectacolul „Bigamul…după 20 de ani” de Ray Cooney, în regia lui Gelu Colceag și scenografia realizată de Ioana Pashca, a avut premiera la începutul stagiunii 2021-2022.

În această comedie dinamică abundă momentele neprevăzute si răsturnările de situatie, iar din distributie fac parte actorii Claudiu Istodor, Vlad Corbeanu, Simona Mihăescu, Ana Bart, Vlad Logigan/Rareș Florin Stoica, Claudia Prec/Silvana Mihai, Viorel Cojanu.

Piesa „Bigamul” scrisă de faimosul dramaturg și actor britanic Ray Cooney a înregistrat un succes uriaș pe scenele teatrelor din Europa și din America și a fost nominalizată în anul 2002 la Premiile Olivier. Pe scena Teatrului Mic „Bigamul” a mai cunoscut o montare de succes în anul 1993, cu Dan Condurache, Mihai Dinvale și Dana Dembinski- Medeleanu în rolurile principale.

Următorul spectacol care va putea fi văzut pe scena Sălii Media a Teatrului National București, sâmbătă, 9 aprilie, de la ora 20.00, are la bază o piesă premiată cu Pulitzer în 1983 și o nominalizare la Premiile Tony – „Noapte bună, mamă!” de Marsha Norman, regizat de Vlad Massaci.
În această montare atât de emoționantă publicul spectator va avea ocazia să le întâlnească pe actrițele Andreea Grămoșteanu și Dana Dembinski- Medeleanu.

Regizorul Vlad Massaci afirmă că: „Noapte bună, mamă! de Marsha Norman este un text propus în programul Teatrul pentru actori… și numai cu actori al Teatrului Mic, un program care s-a concentrat mai mult pe detaliile interpretării actoricești și mai puțin pe viziunea regizorală(…) Noapte bună, mamă! povestește despre relația dintre o fiică care își anunță mama că se va sinucide. Prilej cu care sunt spuse lucruri nespuse, se află amănunte ascunse cu grijă si sunt reglate conturi până acum nereglate.”

Acest text dramatic a mai cunoscut, pe scena Teatrului Mic, o montare de excepție si în anul 1988, ale cărui protagoniste au fost atunci Olga Tudorache și Liana Ceterchi.

La finalul lunii aprilie, mai exact în datele de 28 si 29 aprilie, ora 20.00, la Sala Media a Teatrului Național este programat spectacolul „Vinovat. Nevinovat” de Gelu Colceag și Vlad Corbeanu, al cărui scenariu a fost inspirat din piesa 12 oameni furioși de Reginald Rose, de scenariul filmului 12 de Nikita Mikhalkov și de evenimentele marcante petrecute în ultimii 30 de ani în România.

Montarea urmărește să scoată în evidență ideea de asumare a deciziilor și a responsabilităților cu care ne confruntăm fiecare dintre noi, în actualul context social, marcat tot mai mult de incoerență și absurd.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Tudor Aaron Istodor, Cuzin Toma/Marin Grigore, Dana Dembinski-Medeleanu/Mihaela Rădescu, Vlad Logigan, Vlad Corbeanu, Alexandru Voicu, Andrei Seusan/Viorel Cojanu, Gabriela Iacob/Valentina Popa, Manuela Hărăbor/Ruxandra Enescu, Ovidiu Niculescu, Vitalie Bantaș, Ana Bianca Popescu/Ilinca Manolache/Irina Velcescu, Petre Moraru.

Biletele vor putea fi achiziționate direct de la casele de bilete ale Teatrului MIC (Gabroveni 57 și Constantin Mille 16), sau online de pe website-ul www.teatrulmic.ro și platforma www.bilet.ro.

14
/02
/24

Celebrul musical FAMILIA ADDAMS semnat de Răzvan Mazilu la Teatrul EXCELSIOR din București va avea două reprezentații în exclusivitate la Craiova. Evenimentele sunt programate marți, 27 martie și miercuri, 28 martie 2024 de la ora 19:00 și vor avea loc în Sala “Amza Pellea” a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

14
/02
/24

Institutul Cultural Român și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu organizează, în perioada 18 februarie – 3 martie 2024, expoziția „Masa tăcerii”, proiect ce aduce în fața publicului bucureștean lucrări ale artiștilor care au câștigat Premiul Național „Constantin Brâncuși”, oferit anual de Institutul Cultural Român.

13
/02
/24

CRONICĂ DE FILM “Zona de interes” (2023), de Jonathan Glazer, este un film aproape conceptual, a cărui forţă e dată de contrastul dintre ce vedem în prim-plan, de o parte, şi ce se întâmplă în plan îndepărtat şi ce auzim pe coloana sonoră, de cealaltă parte.

12
/02
/24

Actorul Matei Arvunescu percepe vulnerabilitatea ca pe o lecție de actorie, îl citează pe marele Gabo, încercând să explice cum viața ar putea avea un sens și crede că „revoluție“ e un cuvânt cu mare greutate. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.