In ianuarie Casa Zoikai se muta la Teatrul de Comedie
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-ianuarie-casa-zoikai-se-muta-la-teatrul-de-comedie/

În ianuarie, la Teatrul de Comedie, spectatorii vor putea vedea Casa Zoikãi. Adaptatã dupã scrierea lui Mihail Bulgakov prin intermediul traducerii Mariei Sinescu şi a versiunii scenice de sub semnãtura lui Alexandru Tocilescu, piesa promite sã prezinte un microcosmos din epoca marcatã de comunism.   O comedie dulce, amarã, marcatã de realism şi presãratã cu […]

Un articol de Andrada Văsii|19 decembrie 2012

În ianuarie, la Teatrul de Comedie, spectatorii vor putea vedea Casa Zoikãi. Adaptatã dupã scrierea lui Mihail Bulgakov prin intermediul traducerii Mariei Sinescu şi a versiunii scenice de sub semnãtura lui Alexandru Tocilescu, piesa promite sã prezinte un microcosmos din epoca marcatã de comunism.

 

O comedie dulce, amarã, marcatã de realism şi presãratã cu suspans. Jucatã de cãtre George Mihãiṭã, Virginia Mirea, Gelu Niṭu şi  piesa promite sã impresioneze prin mult mai mult decât momente dramatice, precum scena de final.

31
/10
/23

Montări jucate des cu casa închisă, cunoscuți dramaturgi români contemporani și internaționali, proiecte câștigătoare ale programului StarT. Alchimia suferinței, larghețea sufletului uman, frumusețile și grozăviile lumii noastre, povești cu ecouri largi pentru tineri și adulți – din 3 noiembrie.

30
/10
/23

Tech Rider's Dilemma, un proiect de cercetare care investighează necesitatea unor noi abordări în producția, expunerea, arhivarea și conservarea lucrărilor new media (și nu numai), prezintă din 1 noiembrie în cadrul Rezidența9 (Str. Ion Luca Caragiale 32), de la ora 19:00, o expoziție new media care ilustrează și aduce în discuție fragilitatea lucrărilor bazate pe tehnologie și nevoia unor metodologii de planificare, arhivare și conservare în acest domeniu.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu