În jurul lumii cu George Clooney
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-jurul-lumii-cu-george-clooney/

Actor, scenarist, producător şi regizor. Și cu un farmec foarte special, George Clooney vine pe micile ecrane din România mâine, 29 mai, de la ora 21:00. Paramount Channel va difuza două titluri din cariera celebrului actor: Up in the Air şi From Dusk Till Dawn.

Un articol de Petre Ivan|29 mai 2015

George Clooney a avut o ascensiune extraordinară, de la serialul ER și până la producțiile în care a impresionat ca actor, precum The Descendants sau cele care îi poartă semnătura ca regizor.

Actorul a filmat în multe colțuri ale lumii în ultimii 20 de ani:

Gravity 3D: Misiune în spaţiu

Locații de filmare: în spațiu (dar în realitate într-un studio din Hollywood echipat cu cele mai moderne tehnici de filmare)

Filmul a avut succces de talie mondială. Cinematografele au încasat peste 700 milioane de dolari.

Ocean’s Eleven – Faceţi jocurile!

Locații de filmare: Las Vegas (SUA)

Remake al filmului „Banda celor 11” din anul 1960, cu Frank Sinatra în rolul principal.

Confesiunile unei minţi periculoase

Locații de filmare: Montreal (Canada), California, Tucson (SUA)

George Clooney a debutat ca și regizor.

Regii Deşertului

Locații de filmare: Arizona (SUA), Mexic

În ciuda faptului că povestea are loc în Irak, echipa de filmare a ales altă locație din motive de securitate.

Descendenţii

Locații de filmare: Kauai (Hawaii)

Clooney a acceptat acest rol pe bani puțini, doar pentru a lucra cu regizorul Alexander Payne.

Michael Clayton

Locații de filmare: New York (SUA)

Clooney joacă rolul unui consilier juridic care „se ocupă” de cazuri murdare. Pentru această formidabilă prestație a fost nominalizat la Oscar.

Sus în aer

Locații de filmare: Miami (SUA)

Regizorul spune că rolul principal a fost scris expres pentru Clooney. Fără el, nici nu ar fi început filmările.

Omul care se holba la capre

Locații de filmare: Puerto Rico

Într-un timp armata americană se ocupa serios cu cercetările activităților paranormale. Cu ajutorul acestora, armata spera să devină mai pregătită de luptă.

De la apusul la răsăritul soarelui

Locații de filmare: Chihuahua (Mexic)

George Clooney i-a furat lui John Travolta rolul lui Seth Gecko.

Batman şi Robin

Locații de filmare: Montreal (Canada)

Clooney s-a accidentat exact înainte de filmări. În ciuda acestui fapt, a dus filmările la bun sfârșit.

Pacificatorul

Locații de filmare: Slovacia, Macedonia, Cehia

Scena jucată în Viena, s-a filmat în Bratislava din motive financiare.

Americanul

Locații de filmare: Suedia, Italia

Filmările din Europa au fost binevenite pentru Clooney. Așa și-a putut petrece mult timp în casa sa din Como.

Syriana         

Locații de filmare: Egipt, Dubai, Maroc

Scenariul filmului se bazează pe cartea lui Robert Baer și explorează secretele afacerii cu petrolul cu un agent CIA.

La hotarul dintre viaţă şi moarte

Locații de filmare: Insulele Solomon (Australia)

Scenele de luptă din al doilea război mondial au fost filmate timp de 100 de zile pe plaja australiană.

Eroii monumentelor

Locații de filmare: Germania, Marea Britanie

Filmul se bazează pe o poveste adevărată. Exista o organizație specială americană creată pentru recuperarea comorilor furate de naziști.

Foto: George Clooney – cinemagia

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.