Înainte și după. Cum arăta și cum arată noua sală a fostului cinematograf Gloria
https://www.ziarulmetropolis.ro/inainte-si-dupa-cum-arata-si-cum-arata-noua-sala-a-fostului-cinematograf-gloria/

Teatrul Metropolis din Bucureşti a deschis noua sală de spectacole multifuncţională „Gloria”, cu spectacolul „Podu’ ” în regia lui Horaţiu Mălăele, avându-i în distribuţie pe Horaţiu Mălăele, George Ivaşcu şi Meda Victor. Sala a fost amenajată în cadrul cinematografului „Gloria”, modernizat şi consolidat în ultimii doi ani.

Un articol de Petre Ivan|23 mai 2017

„În urmă cu doi ani, clădirea aceasta era rezemată de niște grinzi de lemn ca să nu se prăbușească, fiind un real pericol. În interior aerul era irespirabil, mirosea puternic a mucegai. Toate acestea ne-au determinat să începem de urgență lucrările. Investiția, cu extindere, consolidare, cu tot, a costat mai puțin de trei milioane de euro, cu TVA inclus. Ca termen de comparație, Teatrul Național fără extindere, doar consolidare, a costat 60 de milioane de euro. Deci avem satisfacția nu doar de a fi realizat așa ceva, dar și de a face-o cu bani foarte puțini. Am făcut deja înștiințare către Primăria Generală pentru că dăm această clădire Institutului de Cultură al Primăriei Generale pentru a intra în circuitul institutelor de teatru din București, iar în această sală va fi program atât de teatru, cât și de spectacole,  fără a pierde în același timp destinația de cinematograf”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

„Începând de astăzi, fostul cinema Gloria, care a fost închis din cauză că nu s-a mai investit în el, se redeschide pentru toți bucureștenii. Este o sală multifuncțională cu 406 locuri, iar în fața clădirii, pe parcursul verii, se vor organiza evenimente culturale deosebite. Mă bucur foarte mult că locuitorii Capitalei și turiștii vor putea să vină aici pentru piese de teatru și proiecții de filme românești. Vă doresc cât mai multe evenimente de o înaltă ținută artistică în Sectorul 3”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

PicMonkey Collage

Cei doi primari au ținut să prezinte în câteva cuvinte proiectele culturale comune pe care cele două instituții pe care le conduc le-au dezvoltat sau intenționează să le realizeze împreună, menționând sala multifuncțională Gloria și Hala Laminor.

„Este un moment de mare satisfacție de a vedea noua sală a cinematografului Gloria așa, cu publicul prezent, cu reflectoarele aprinse și instalația de climatizare funcțională, așteptând ca actorii să urce pe scenă”, a mai spus primarul Robert Negoiță pe scena sălii Gloria, aflată pe strada Bucovina nr. 9.

A fost nevoie de consolidarea acoperișului și de asigurarea unei bune hidroizolații a terasei, refacerea pardoselilor, placarea treptelor, tratamente fonoizolante, fonoabsorbante și acustice. A urmat refacerea instalațiilor electrice, termice, de ventilație, la care s-a adăugat reamenajarea grupurilor sanitare. La fel de importante pentru transformarea acestei clădiri au fost sistemul de detecție și avertizare la incendiu, sistemul de sonorizare și nu în ultimul rând supravegherea video a întregului ansamblu.

Clădirea în sine face parte dintr-un ansamblu arhitectural care cuprinde și zona din imediata vecinătate. Astfel, a fost amenajată în fața cinematografului și o piațetă urbană ce cuprinde o fântână arteziană, un amfiteatru și pergole.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.