Înainte și după. Cum arăta și cum arată noua sală a fostului cinematograf Gloria
https://www.ziarulmetropolis.ro/inainte-si-dupa-cum-arata-si-cum-arata-noua-sala-a-fostului-cinematograf-gloria/

Teatrul Metropolis din Bucureşti a deschis noua sală de spectacole multifuncţională „Gloria”, cu spectacolul „Podu’ ” în regia lui Horaţiu Mălăele, avându-i în distribuţie pe Horaţiu Mălăele, George Ivaşcu şi Meda Victor. Sala a fost amenajată în cadrul cinematografului „Gloria”, modernizat şi consolidat în ultimii doi ani.

Un articol de Petre Ivan|23 mai 2017

„În urmă cu doi ani, clădirea aceasta era rezemată de niște grinzi de lemn ca să nu se prăbușească, fiind un real pericol. În interior aerul era irespirabil, mirosea puternic a mucegai. Toate acestea ne-au determinat să începem de urgență lucrările. Investiția, cu extindere, consolidare, cu tot, a costat mai puțin de trei milioane de euro, cu TVA inclus. Ca termen de comparație, Teatrul Național fără extindere, doar consolidare, a costat 60 de milioane de euro. Deci avem satisfacția nu doar de a fi realizat așa ceva, dar și de a face-o cu bani foarte puțini. Am făcut deja înștiințare către Primăria Generală pentru că dăm această clădire Institutului de Cultură al Primăriei Generale pentru a intra în circuitul institutelor de teatru din București, iar în această sală va fi program atât de teatru, cât și de spectacole,  fără a pierde în același timp destinația de cinematograf”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

„Începând de astăzi, fostul cinema Gloria, care a fost închis din cauză că nu s-a mai investit în el, se redeschide pentru toți bucureștenii. Este o sală multifuncțională cu 406 locuri, iar în fața clădirii, pe parcursul verii, se vor organiza evenimente culturale deosebite. Mă bucur foarte mult că locuitorii Capitalei și turiștii vor putea să vină aici pentru piese de teatru și proiecții de filme românești. Vă doresc cât mai multe evenimente de o înaltă ținută artistică în Sectorul 3”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

PicMonkey Collage

Cei doi primari au ținut să prezinte în câteva cuvinte proiectele culturale comune pe care cele două instituții pe care le conduc le-au dezvoltat sau intenționează să le realizeze împreună, menționând sala multifuncțională Gloria și Hala Laminor.

„Este un moment de mare satisfacție de a vedea noua sală a cinematografului Gloria așa, cu publicul prezent, cu reflectoarele aprinse și instalația de climatizare funcțională, așteptând ca actorii să urce pe scenă”, a mai spus primarul Robert Negoiță pe scena sălii Gloria, aflată pe strada Bucovina nr. 9.

A fost nevoie de consolidarea acoperișului și de asigurarea unei bune hidroizolații a terasei, refacerea pardoselilor, placarea treptelor, tratamente fonoizolante, fonoabsorbante și acustice. A urmat refacerea instalațiilor electrice, termice, de ventilație, la care s-a adăugat reamenajarea grupurilor sanitare. La fel de importante pentru transformarea acestei clădiri au fost sistemul de detecție și avertizare la incendiu, sistemul de sonorizare și nu în ultimul rând supravegherea video a întregului ansamblu.

Clădirea în sine face parte dintr-un ansamblu arhitectural care cuprinde și zona din imediata vecinătate. Astfel, a fost amenajată în fața cinematografului și o piațetă urbană ce cuprinde o fântână arteziană, un amfiteatru și pergole.

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.