Inapoi la argument, cu Horia-Roman Patapievici – Ediţie aniversară
https://www.ziarulmetropolis.ro/inapoi-la-argument-cu-horia-roman-patapievici-editie-aniversara/

Seria de conferinţe „Inapoi la argument”, cu Horia-Roman Patapievici, a ajuns la cea de-a zecea ediţie, iar evenimentul va fi marcat, joi, de la ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu.

Un articol de Petre Ivan|25 martie 2014

Seria de conferinţe „Inapoi la argument„, cu Horia-Roman Patapievici, a ajuns la cea de-a zecea ediţie, iar evenimentul va fi marcat, joi, de la ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu.

Invitatul celei de-a zecea întâlniri este preotul Daniel Benga, care va purta o discuţie cu tema „Lungul drum al gândirii spre înţelegerea credinţei”.

Conferinţa va fi transmisă live pe site-ul www.humanitas.ro, informează Mediafax.

De-a lungul întâlnirilor precedente, invitaţi la conferinţele „Înapoi la argument” au fost Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Mircea Dumitru, Lucian Croitoru, Vladimir Tismăneanu, Andrei Cornea, Cătălin Cioabă şi Paul Cornea.

Inapoi la argument

Patapievici a reluat, în martie 2013, seria dialogurilor „Înapoi la argument” – pe care a iniţiat-o în 2002, la TVR Cultural

În prima ediţie în noua formulă a dialogurilor „Înapoi la argument”, invitatul lui Horia-Roman Patapievici a fost Andrei Pleşu. „Pretextul” întâlnirii a fost volumul „Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste”, de Andrei Pleşu, care a fost desemnat Cartea Anului 2012.

Horia-Roman Patapievici, a vorbit atunci despre „discontinuitatea” apărută. El a precizat că „Înapoi la argument” nu mai este o emisiune de televiziune, ci o „dezbatere cu public”, care este transmisă live pe internet. „Îi vom bate cu internetul”, a glumit atunci Horia-Roman Patapievici.

Foto cu Inapoi la argument şi Horia-Roman Patapievici – wikipedia, facebook

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.