Inapoi la Argument, la Radio România Cultural
https://www.ziarulmetropolis.ro/inapoi-la-argument-la-radio-romania-cultural/

Începând din decembrie 2013, Radio România Cultural transmite lunar înregistrarea conferinţelor „Inapoi la Argument”, serie de evenimente ce are loc la Librăria Humanitas de la Cişmigiu.

Un articol de Petre Ivan|17 decembrie 2013

Începând din decembrie 2013, Radio România Cultural transmite lunar înregistrarea conferinţelor „Inapoi la Argument“, serie de evenimente ce are loc la Librăria Humanitas de la Cişmigiu.

Conferinţele îl au ca moderator pe Horia Roman Patapievici, care intră în dialog cu personalităţi marcante ale vieţii culturale româneşti.

Pe 28 noiembrie, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, invitatul lui Horia-Roman Patapievici a fost Gabriel Liiceanu, iar cei doi au discutat despre Securitate şi istoria recentă a României. Tema întâlnirii, legată şi de cel mai recent volum publicat de Gabriel Liiceanu, Dragul meu turnător, a fost Viaţa cotidiană a Securităţii din punctul de vedere al victimei.

„Tribunalul la care îl cheamă Gabriel Liiceanu pe turnătorul generic este acesta: De ce ţi-ai trădat natura morală? Nu este vorba de un tribunal al oamenilor, ci un tribunal al lui însuşi”, spune Horia Roman Patapievici în cadrul conferinţei

„Când am citit dosarul, în 2006, am avut un şoc, dar, ce încerc să spun mereu, este că e vorba, de fapt, de o societate bazată pe o supraveghere totală, care funcţionează ca un perpetuum mobile”, este mărturisirea lui Gabriel Liiceanu din aceeaşi seară.

Inapoi la Argument

Afişul Conferinţelor Inapoi la Argument, găzduite de Librăria Humanitas

Înregistrarea acestui dialog, desfăşurat în faţa unui public numeros, va putea fi ascultată marţi, 17 decembrie, de la ora 19.00, la Radio România Cultural, notează Mediafax.

Horia-Roman Patapievici a reluat seria dialogurilor „Înapoi la argument” – pe care a iniţiat-o în 2002, la TVR Cultural, televiziune care şi-a încetat emisia anul trecut -, pe 28 februarie, în Capitală, la librăria Humanitas de la Cişmigiu.

Foto din Conferintele Inapoi la Argument – humanitas.ro

08
/10
/20

Romanele „Povestea slujitoarei” de Margaret Atwood și „Oameni anxioși” de Fredrik Backman, din colecția „musai” a Editurii Art, și autobiografia lui Elton John, recent apărută în limba română la Editura Publica, sunt trei dintre recomandările de lectură pe care vi le propunem în această lună.

22
/09
/20

Editura Arthur face primul pas în asumarea unei noi identități vizuale care debutează cu anunțarea noului logo și, plecând de la acesta, va continua cu transformarea tuturor colecțiilor și proiectelor Arthur.

06
/09
/20

Pe rafturile lor găsim mai mereu câte o tentație. Fizice sau online, librăriile ne tentează cu ceva tot timpul. Deși 2020 nu este un an ca oricare altul, criza sanitară provocând schimbări în viața noastră cotidiană, editurile din România tot au reușit să le ofere cititorilor cărți care merită toată atenția.

04
/09
/20

„Bărbatul cu haină roșie” de Julian Barnes, „Vânătăi ascunse: Ce nu știi despre violența domestică te poate ucide” de Rachel Louise Snyder și „Biblioteca de la miezul nopții” de Matt Haig, propuse de Editura Nemira, se numără printre cele mai așteptate apariții literare în această toamnă.

01
/09
/20

Pe lista de lecturi a lunii septembrie, am inclus „O librărie în Berlin” de Françoise Frenkel, „Îți voi da toate acestea” de Dolores Redondo, „Către frumusețe” de David Foenkinos, „Arsă cu acid” de Naziran și Célia Mercier și „Atlasul fericirii” de Helen Russell. Iată de ce!