Încep lucrările de restaurare la Cetatea medievală Feldioara
https://www.ziarulmetropolis.ro/incep-lucrarile-de-restaurare-la-cetatea-medievala-feldioara/

Lucrările de renovare a Cetăţii medievale din Feldioara care datează din secolul al XIV-lea vor începe peste o lună, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, primarul localităţii, Sorin Taus.   Contractul pentru reconstrucţia cetăţii este în valoare de 15 milioane de lei, iar lucrările se vor desfăşura pe o perioadă de patru ani. „Câştigătorul […]

Un articol de Andrada Văsii|8 februarie 2013

Lucrările de renovare a Cetăţii medievale din Feldioara care datează din secolul al XIV-lea vor începe peste o lună, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, primarul localităţii, Sorin Taus.

 

Contractul pentru reconstrucţia cetăţii este în valoare de 15 milioane de lei, iar lucrările se vor desfăşura pe o perioadă de patru ani.

„Câştigătorul licitaţiei este firma Euras din Satu Mare specializată în renovarea monumentelor istorice şi autorizată de Ministerul Culturii. În ceea ce priveşte finanţarea lucrărilor, Consiliul Judeţean acordă pentru început suma de 3,3 milioane de lei, bani proveniţi dintr-un credit bancar, iar restul va fi asigurat din fonduri ale bugetului local, de la CJ şi alte fonduri. Important că se încep lucrările pentru că dorim să includem cetatea într-un circuit turistic pentru a atrage cât mai mulţi turişti în localitatea noastră”, a precizat primarul.

Cetatea este într-o stare avansată de degradare, mai are câteva ziduri, fântâna din mijlocul cetăţii care este în prezent astupată, o bună parte din pivniţă, precum şi temelia de piatră a capelei, iar ultimele reparaţii s-au făcut în secolul al XVIII-lea, a mai spus primarul. Contractul prevede proiectarea, execuţia şi renovarea totală a obiectivului istoric.

Cetatea medievală de la Feldioara a fost cea mai importantă fortificaţie ridicată de teutoni în Transilvania.

Sursa: Agerpres

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.