Începe „Bulandra – lecturi online. Vă rugăm să vă deschideţi telefoanele!”
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-bulandra-lecturi-online-va-rugam-sa-va-deschideti-telefoanele/

Teatrul Bulandra anunţă un nou proiect: „Bulandra – lecturi online. Vă rugăm să vă deschideţi telefoanele!”.

Un articol de Liliana Matei|14 decembrie 2020

Acesta constă într-o serie de spectacole-lectură. Regia se va face de la distanță, prin intermediul unei platforme online, fiecare din cei 16 actori aflându-se acasă. Regizorul va trebui să simtă, să intuiască, să corecteze și să regleze interpretările actorilor filtrate de un mediu mai degrabă nefiresc actului teatral, aşa cum sunt platformele destinate activităţilor la distanţă.
Primul regizor invitat în proiect este Theodor-Cristian Popescu, iar prima propunere este „KRUM – Ectoplasmă”, textul dramaturgului israelian Hanoch Levin.
Din distribuţia spectacolului-lectură „KRUM-Ectoplasmă” fac parte actorii: Alexandra Fasolă, Constantin Dogioiu, Mirela Gorea, Lucian Ifrim, Alin State, Dan Aștilean, Profira Serafim, Mihai Bisericanu, Rodica Lazăr, Silvana Negruțiu, Daniela Nane, Marius Chivu, Romeo Pop, Adrian Ciobanu, Cătălin Babliuc şi Maria Veronica Vârlan.
Spectacolul-lectură va fi transmis în regim live streaming pe pagina de Facebook şi pe site-ul teatrului, sâmbătă, 19 decembrie, de la ora 19:00, şi va rămâne la dispoziţia publicului o săptămână, până sâmbătă, 26 decembrie, la ora 19:00.
Evenimentul se va încheia cu o sesiune Q&A, în cadrul căreia spectatorii vor fi invitaţi să descopere, întrebând, modul în care limitările impuse de distanţare au permis regizorului și actorilor să reconsidere ideea de spectacol de teatru.

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.

02
/02
/24

„Apropo de poveste” este despre poveste, poveștile în care credem cu toții și pe care ne place să le ascultăm. Dar povești reale, din socialul imediat. Proiectul propune un laborator de teatru dedicat tinerilor absolvenți, care combină ateliere pe estetici teatrale neconvenționale (măști, teatru-dans, teatru de animație) cu tematici sociale pentru a produce două producții noi de teatru, inovatoare.

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.

31
/01
/24

Povestea din Ivona, Principesa Burgundiei de Witold Gombrowicz, cel mai mare dramaturg polonez, este adusă în contemporaneitate de Andrei și Andreea Grosu, la Teatrul Nottara, într-o montare inedită, tulburătoare, care îi va oferi spectatorului ocazia să se privească într-o oglindă a adevărului frust, neîndulcit. Premiera oficială are loc pe 9 februarie, la Sala „George Constantin”, de la ora 19:30.

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.