Începe Festivalul Internaţional „TEATRU, STRADĂ ŞI COPIL”, partea a doua
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-festivalul-international-teatru-strada-si-copil-partea-a-doua/

TEATRUL ȚĂNDĂRICĂ revine cu a doua parte a FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL “TEATRU, STRADĂ ȘI COPIL”, care se va desfăşura în perioada 01 – 05 iulie, la Teatrul Itinerant Țăndărică în Parcul Herăstrău (intrarea principală din Piaţa Charles de Gaulle) şi la Anima Studio de Teatru şi Artă Contemporană al Teatrului Țăndărică (Str. Eremia Grigorescu nr. 24, etaj 4).

Un articol de Petre Ivan|30 iunie 2015

În cele 5 zile de festival pot fi vizionate spectacole de teatru pentru copii și pentru adulți, susținute de trupe din București și din străinătate.

Teatrul Țăndărică, Teatrul Excelsior și companiile independente: Crina&Co – Crina Zvobodă, Compania Qui Peut și Compania Mușchetarii vor juca pentru cei mici cele mai iubite spectacole. Small Theatre Company din Vidin, Bulgaria va susține în zilele de 03 și 04 iulie, special pentru festival, două reprezentații ale spectacolului „Din Turn”, o comedie ce discută raportul dintre omul contemporan și natură într-un limbaj naiv și exuberant.

De asemenea, în cadrul Festivalului Internațional „Teatru, Stradă și Copil” se vor juca și spectacole pentru adulți precum: „Crina&Co in a funny Show” – un spectacol interactiv, cu mult umor, „Punguța de doi bani” – spectacol care a primit premiul pentru cel mai bun spectacol de animaţie în cadrul Galei Absolvenților UNATC 2015 – master și „Play Shakespeare” – un spectacol nonverbal, o parabolă ce reinterpretează într-o cheie modernă mitul lui Hamlet și bine cunoscuta poveste a lui Romeo și a Julietei sale.

Organizat de Teatrul Ţăndărică, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti și al Consiliului General al Municipiului București și sub egida ASSITEJ Internațional, Festivalul Internațional „Teatru, Stradă și Copil” se desfășoara în cadrul Stagiunii de Vară și este unul dintre evenimentele care marchează Aniversarea de 70 de ani a Teatrului Țăndărică.

Scopul festivalului este acela de a facilita accesul copiilor la spectacole, motiv pentru care Teatrul Itinerant Țăndărică se va afla, pe toată perioada verii, în cele mai importante parcuri din București.

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL „Teatru, stradă și copil”, ediția a 4-a

MIERCURI, 01.07

Ora 11  – Teatrul Itinerant Țăndărică – Parcul Herăstrău

TEATRUSURPRIZE LA EXCELSIOR

Spectacol al Teatrului EXCELSIOR, București

5+, 70 min

Un spectacol de texte, cântece şi concursuri la care iau parte actori ai teatrului şi… spectatorii.

Ora 19 – Anima Studio de Teatru și Artă Contemporană

CRINA & CO IN A FUNNY SHOW

Proiect independent – Crina Zvoboda – București

spectacol pentru adulți, 50 min

JOI, 02.07

ora 11 – Teatrul Itinerant – Parcul Herăstrău

AVENTURI CU BUNICUȚA JULIETA ȘI PRIETENII EI

Proiect independent – Crina Zvoboda – București

3+, 45 min

ora 18 – Anima Studio de Teatru și Artă Contemporană

URSUL PĂCĂLIT DE VULPE

spectacol al Teatrul Țăndărică – București,

VINERI, 03.07

ora 11 – Teatrul Itinerant – Parcul Herăstrău

DIN TURN

Spectacol Small Theatre Company – Vidin, Bulgaria, 3+, 45 min

ora 20 – Anima Studio de Teatru și Artă Contemporană

PUNGUȚA DE DOI BANI

Proiect independent Compania Qui Peut – București

spectacol pentru adulți, 50 min

SÂMBĂTĂ, 04.07

ora 11 – Teatrul Itinerant Țăndărică – Parcul Herăstrău

DIN TURN

Spectacol al Small Theatre Company – Vidin, Bulgaria, 3+, 45 min

ora 12 – Anima Studio de Teatru și Artă Contemporană

CINE EȘTI TU?

spectacol al Teatrului Țăndărică – București,

adaptare după motive din basmul “Pisicuța indisciplinată” de L. Bjelisey, 2+, 40 minTEATRU

ora 18 – Anima Studio de Teatru și Artă Contemporană

PLAY SHAKESPEARE

spectacol al Teatrului Țăndărică – București

adaptare liberă după piesele lui William Shakespeare, spectacol pentru adulți, 55 min

DUMINICĂ, 05.07

ora 11 – Teatrul Itinerant Țăndărică – Parcul Herăstrău

PUPĂZA DIN TEI de Ion Creangă

Proiect independent Compania Muschetarii – București

3+, 50 min

ora 12 – Anima Studio de Teatru și Artă Contemporană

RIDICHEA URIAȘĂ

spectacol al Teatrul Țăndărică, București

3+, 50 min

Rezervările se pot face ONLINE sau telefonic la 021.315.23.77.

Foto: – Teatru, strada, copil – teatrultandarica.ro

11
/01
/16

Un documentar al regizorului american Spike Lee despre Michael Jackson va fi pus în vânzare la 26 februarie, simultan cu reeditarea albumului 'Off the Wall', potrivit unui comunicat publicat pe site-ul regretatului artist care a murit în 2009.

08
/01
/16

Filmul "Orizont" este cel de-al treilea lungmetraj regizat de Marian Crişan. Prezentat, în premieră mondială, la finalul anului trecut la Tallinn Black Nights Film Festival, "thriller-ul 100% românesc", inspirat din "Moara cu noroc" a lui Ioan Slavici, va avea premiera în România pe 12 februarie.

08
/01
/16

Cea mai iubită sportivă a României şi numărul 2 mondial la tenis vine la Garantat 100%. Schimbul de idei Simona Halep – Cătălin Ştefănescu, de pe terenul Garantat 100%, poate fi urmărit duminică, 10 ianuarie, de la ora 21.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

08
/01
/16

Atunci când era îndrăgostită, lui Edith Piaf i se părea că aceea e prima şi ultima ei iubire, cea care se întâmplă o singură dată. A declarat că a iubit un singur om, pe Marcel Cerdan, dar toată viața l-a așteptat pe Théo Sarapo. În rest, povestea ei a pendulat între triumfuri, căderi, alcool, morfină și spiritism.

08
/01
/16

Spectacolul "Recviem", regizat de Alexandru Dabija, după un text scris de Matei Vişniec, cu o distribuţie formată din 20 de actori, va avea premiera pe 15 ianuarie, de la ora 20.00, la Sala Studio a Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti (TNB). De asemenea, Matei Vişniec va deschide şi seria de conferinţe ale anului 2016 la TNB, pe 17 ianuarie, de la ora 11.00, la Sala Atelier, cu tema "Teatru şi jurnalism".

08
/01
/16

Lansarea Programului „140 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brâncuşi“ va avea loc marți, 12 ianuarie 2016, de la ora 12, la sediul ICR (Aleea Alexandru 38, București). În cadrul evenimentului, vor fi proiectate fragmente din documentarul Brâncuși realizat de regizorul Cornel Mihalache în 1996, film consacrat ansamblului de la Târgu Jiu.

07
/01
/16

Unul dintre cele mai bune filme ale lui Mircea Daneliuc şi ale cinematografiei române a anilor `80, „Iacob” îşi păstrează nealterată forţa de a reda fără menajamente viaţa dură a unei comunităţi de oameni simpli, printr-un realism care capătă, în final, şi valenţe alegorice. 

07
/01
/16

Pentru primul eveniment al anului 2016, Stagiunea de marţi seara de la Ateneul Român a programat un recital inedit în care duo-ul alcătuit din Fernanda Romila şi Dan Racoveanu propune lucrari interpretate la spinetă și orgă.

07
/01
/16

CRONICĂ DE FILM Nu e mai nimic revelator în povestea americană de succes a unei femei care, pornind de jos, răzbate într-o lume a afacerilor dominată de bărbaţi. David O. Russell scapă totuşi „Joy” de capcanele melodramei de manual, învelind-o într-un ambalaj colorat şi relativ atrăgător.

07
/01
/16

Sâmbăta, de la ora 21.00, TVR 1 şi TVR HD difuzează câte două episoade din cea de-a patra serie a premiatului serial ce reconstituie atmosfera din lumea publicitarilor newyorkezi de mare influenţă din anii ’60. Primele două episoade – pe 9 ianuarie

07
/01
/16

Scriitorul Mircea Cărtărescu va fi invitatul Institutului Cultural Român și al Teatrului Dramatic Regal din Stockholm la un eveniment organizat pe 24 ianuarie, în parteneriat cu editura Albert Bonnier. Întâlnirea are ca punct de plecare publicarea în limba suedeză a volumului ''Levantul'', în 2015, în traducerea lui Inger Johansson.

07
/01
/16

Actrița de teatru și film Ioana Bulcă împlineşte astăzi 80 de ani! Prima sa apariție pe marele ecran a fost cea din filmul ''La Moara cu noroc'' (regia Victor Iliu, 1956), în rolul Anei, iar ultima în filmul lui Nae Caranfil ''Restul e tăcere'' (2007), cu rolul Aristizza Romanescu.

06
/01
/16

Maestrul de pe podium este una dintre figurile emblematice ale muzicii clasice. Dă din mâini și muzica se naște parcă din mișcările lui... Dar cum se poate ca un singur om, fără să scoată vreun sunet, înarmat cu doar o bucățică de lemn, să fie responsabil de rezultatul sonor a sute de persoane?