Începe festivalul „Lună plină”
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-festivalul-luna-plina/

Pe 23 iulie începe cea de-a 3-a ediţie a Festivalului de Film Horror & Fantastic „LUNĂ PLINĂ”. Timp de cinci zile, spectatorii vor avea parte de 19 dintre cele mai bune lungmetraje de gen, deopotrivă clasice în versiuni restaurate şi premiere ale ultimilor doi ani, şi de 22 de scurtmetraje fantastice.

Un articol de Liliana Matei|23 iulie 2014

Gala de deschidere va avea loc începând cu ora 21:30 în aer liber, la Grădina Melies, cu The World’s End / Sfârșitu’ lumii (Marea Britanie, 2013), cea mai recentă ispravă marca Edgar Wright/Simon Pegg/Nick Frost și partea a treia (și ultima) a trilogiei „Cornetto”.

Festivalul se va încheia duminică, 27 iulie, la prânz, cu proiecția filmului câștigător.

Capetele de afiș ale ediției sunt cele două competiții (șase lungmetraje și cincisprezece scurtmetraje), programul special Focus România, care reunește șapte dintre cele mai importante scurtmetraje fantastice realizate în ultimii doi ani, sau secțiunile paralele Tenebre (Rigor Mortis, Witching and Bitching / Vrăjitoarele din Zugarramurdi, All Cheerleaders Die / Și majoretele mor, Haunter, Cheap Thrills / Senzații, și Life after Beth / Viața după Beth) și Grindhouse (Here Comes the Devil / Iată diavolul!, Wolf Creek 2, Goal of the Dead). Toate aceste filme sunt prezentate în premieră în România.

N-ar trebui ratate nici proiecțiile aniversare cu The Texas Chain Saw Massacre, în versiune restaurată digital, Haxan, cu acompaniamentul live al duo-ul Apa Neagră (parte a colectivului Nu & Apa Neagră) sau midnight screening-ul de-acum tradițional cu The Rocky Horror Picture Show.

Printre evenimentele non-filmice se numără proiectul EducaTIFF Fantastic, expoziția Sinboy & Bony Present: „Morbid Obsessions, Demonic Possessions”, Atelierele Fantastice, diferite activități mai mult sau mai puțin sportive (Ghost Hunting, The Dungeon, TransyBike) și petrecerile din fiecare noapte de la terasa „La Țăruș”.

În acest an, se extinde BIBLIOTECA FANTASTICĂ DE LA BIERTAN. Cei care doresc să contribuie la acest proiect sunt invitați la festival cu câte un volum de proză (SF, horror, policier, fantastic), pentru care vor primi câte un cocktail special „Lună Plină”. Iar pentru cei care sunt „mai mult cu filmul”, o casetă video originală sau înregistrată cu un film de gen va avea același efect.

Toate detaliile despre transport și cazare se găsesc aici.

Abonamente: http://biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/1805666/Full-Moon-Festival

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.