Începe Festivalul “Opera Copiilor”
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-festivalul-opera-copiilor/

În perioada 1-4 iunie 2016, Opera Comică pentru Copii organizează a doua ediţie a Festivalului “Opera Copiilor”, în cadrul căreia sunt programate o serie de activităţi în aer liber, pentru întreaga familie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.

Un articol de Liliana Matei|31 mai 2016

Evenimentele au loc în Parcul Herăstrău, la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” și în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, fiecare zi din festival fiind completată cu un nou eveniment.

Ediția din acest an debutează la Muzeul Satului, cu Picnicul Copiilor, eveniment caritabil organizat pentru copiii defavorizați din centrele de plasament. Prima zi continuă la Muzeul Satului, cu Cinema în aer liber, unde vor rula producțiile OCC, iar de la ora 17:00, la  sediul Operei Comice pentru Copii, se joacă opereta “Hapciu în RE major”, spectacolul oficial de deschidere a Festivalului. Următoarele zile prezintă peste 20 de evenimente, culminând cu câte un spectacol special, în fiecare seară. Pe 2 iunie, de la ora 20:00, la Scena de la Peluza din Herăstrău, este pregătit “Concertul de la Țărm” cu Țapinarii, Alina Manole, Ioan Gyuri Pascu și Ducu Bertzi. Pe 3 și pe 4 iunie, de la ora 20:00, la Grădina de Vară din Herăstrău, Gala de Balet și, apoi, Gala de Operă aduc în fața publicului cele mai aplaudate secvențe din stagiunile OCC, precum și cele mai îndrăgite coregrafii și arii din repertoriul internațional, reunite în două spectacole extraordinare.

 

“Gale de Operă și de Balet, recitaluri folk, lecții de muzică și… de bucătărie, decoruri impresionante, expoziții, concursuri provocatoare – Treasure Hunt și FreeWheel Junior – sunt numai câteva dintre ingredientele care transformă povestea noastră într-un spațiu dedicat exclusiv familiei. Alături de echipa harnică a Operei Comice pentru Copii, vă invit să întâmpinăm vacanța cu joc, în pași de dans și cu melodie în glas, drept răsplată pentru stagiunea bogată care se încheie.”, a declarat Felicia Filip, managerul instituției.

Programul Festivalului „Opera Copiilor” poate fi consultat pe noul site al instituției organizatoare, www.operacomica.ro, în aplicația Opera Comică, disponibilă gratuit în Magazinul Google Play, sau la punctele de informare din Parcul Herăstrău (Intrarea Charles de Gaulle).

02
/07
/20

OAMENII MUZICII Pe 17 iunie 1882 se năștea în Rusia cel care avea să devină marele compozitor modernist și neoclasic al secolului XX, Igor Stravinski (1882-1971). În 89 de ani de viață a fost martorul a două Războaie Mondiale dar și al unor revoluții sociale, culturale și muzicale fără precedent, el însuși devenind unul dintre uriașii muzicii secolului trecut.

28
/06
/20

Vești bune pentru industria muzicală și nu numai: cea de-a cincea ediție a Mastering The Music Business, primul și cel mai mare eveniment organizat în România pe teme de industrie muzicală, va avea loc în perioada 29 - 31 iulie într-un nou format.

24
/06
/20

Săptămânal, miercurea, începând din 1 iulie, seria de concerte open air cu artiști locali din zona alternative – Backyard Acoustic Season – se reinstalează pe terasa de la Expirat, la inițiativa Overground Music, într-un format reconsiderat și adaptat situației și locului, renunțând la tiparele unui concert clasic, pentru un public restrâns de aproximativ 100 de persoane per reprezentație.

24
/06
/20

După trei luni în care Qreator – Home Together Edition a fost platforma de exprimare online pentru cei mai importanți artiști din România, seria de evenimente ajunge la final. Ultima reprezentație va fi una memorabilă, un recital cu Angela Gheorghiu. Joi, 25 iunie, de la ora 18:30, marea soprană va susține un recital live transmis online pe pagina de Facebook a Qreator.

23
/06
/20

Proiectul Poveştile instrumentelor a fost conceput într-un fel şi se naşte în alt fel, în Noaptea de Sânziene a anului 2020, în vremuri în care a vrea să faci artă, oriunde în lume, a devenit neînchipuit de dificil, în vremuri în care artiştii cu şi modul lor de expresie sunt reduşi, aproape, la tăcere, în vremuri în care artiştii par, celor mulţi, neesenţiali.

22
/06
/20

Pe 21 iunie 1982, Parisul cânta și dansa pentru prima oară marcând Sărbătoarea Muzicii în ziua solstițiului de vară. Inițiativă a ministrului culturii francez de la acea dată – Jack Lang – și a compozitorului și muzicologului Maurice Fleuret, Fête de la Musique a devenit treptat o sărbătoare internațională a muzicii, marcată în peste 120 de țări din lume în fiecare an, pe 21 iunie, prin evenimente dedicate muzicii, derulate cel mai adesea în aer liber.

08
/06
/20

OAMENII MUZICII Pe 8 iunie 1810 la Zwickau, în Regatul Saxoniei, se năștea Robert Schumann, fiul unui librar care avea să devină un pianist ratat dar și unul dintre marii compozitori ai Romantismului. Un destin marcat de instabilitate psihică dar și de inspirații muzicale impresionante.