Începe Gala Absolvenților UNATC 2019!
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-gala-absolventilor-unatc-2019/

„Atenţie! Motor! Acţiune!… Începe Gala!” Între 20 şi 26 mai (pentru studiile de Master), respectiv 27 mai şi 2 iunie (pentru studiile de Licenţă), Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti îşi sărbătoreşte noua promoţie de absolvenţi, prin tradiţionala Gală dedicată lor.

Un articol de Petre Ivan|20 mai 2019

Spectacole de teatru, spectacole coregrafice proiecții de film, expoziții scenografie, ateliere demonstrative – peste 50 de evenimente adunate într-una dintre cele mai importante manifestări anuale ale Universității.

Nihil Sine Deo

Prima săptămână a Galei oferă prilejul publicului doritor de a face cunoștință cu creațiile artistice ale masteranzilor de la cele două facultăți, în curând „promoția 2019”.

Facultatea de Teatru prezintă în Gala Absolvenților UNATC 2019 – MASTER două spectacole în care sunt distribuiți studenții de la specializarea Arta Actorului: „Pescărușul” și „Cerere în căsătorie” de A. P. Cehov, precum și trei spectacole semnate de studenții de la Arta Regizorului de teatru: „Caligula” de Albert Camus, „Revizorul” de N.V. Gogol și „Somnoroasa aventură” de Teodor Mazilu.

Totodată, creațiile coregrafice „Nihil Sine Deo”, „Câte un om de iubit”, „Piese de schimb”, spectacolul de teatru de animație „Păcală”, după Ion Creangă, precum și un atelier demonstrativ susținut de masteranzii de la Pedagogie teatrală vor întregi programul.

Revizorul

Specializați în arta regiei de film, în arta imaginii de film, a montajului de sunet și de imagine, în scenaristică sau producție de film, tinerii masteranzi ai Facultății de Film își vor prezenta, la rândul lor, realizările artistice, multe dintre ele deja premiate la diverse festivaluri de gen. Scurtmetrajele (film de ficțiune, animație sau film documentar) vor putea fi vizionate în sesiuni de proiecții ce vor avea loc în perioada 23 – 26 mai, la Sala CINEMA din UNATC „I.L. Caragiale”.

Gongul final pentru masteranzi va suna duminică, 26 mai, când la Gala Finală – Master vor fi premiate cele mai bune creații ale tinerilor artiști.

*

Manifestările din cadrul Galei Absolvenților UNATC 2019 – MASTER au loc la sediul Universității (Str. Matei Voievod, 75-77), la Teatrul Mic – Sala Studio (Str. Gabroveni, 57), la Teatrul Odeon (Calea Victoriei, 40-42), la Teatrul Național București – Sala Mică (Bd. Nicolae Bălcescu, 2) și la Teatrul „Nottara” (Bd. General Gheorghe Magheru, 20). Intrarea este liberă (în limita locurilor disponibile), cu excepția evenimentelor care au loc la Teatrul „Nottara” și Teatrul Mic.

Programul detaliat al Galei Absolvenților UNATC 2019 se găsește pe www.unatc.ro și pe paginafacebook.com/galaabsolventilorunatc/

Foto: UNATC – facebook

24
/05
/15

Lungmetrajul "Comoara", de Corneliu Porumboiu, a primit premiul Un Certain Talent în cadrul secţiunii Un Certain Regard, la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes. Premiul Un Certain Regard a revenit peliculei islandeze "Hrútar/ Rams",de Grímur Hákonarson.

24
/05
/15

Mi-a fost dat să mă întâlnesc cu poezia d-rei Rhea Cristina la Târgul de Carte din Bucureşti, ocazie cu care şi-a lansat volumul “Ochiul Străinului”, publicat de Editura Du Style, deja consacrată în peisajul nostru editorial. Trebuie să recunosc faptul că, în prima fază, cuvintele elogioase spuse despre cartea în cauză mi s-au părut a fi (şi) puţin gratuite. Gândeam că este, totuşi, normală o oarecare notă de subiectivism.

22
/05
/15

Violonistul ALEXANDRU TOMESCU va susţine marţi, 26 mai (19.00), la Sala Radio, alături de pianistul rus EDUARD KUNZ, recitalul de la Bucureşti din cadrul turneului internaţional „Stradivarius - ENESCU EXPERIENCE”. Turneul, aflat la a 8-a ediţie, este dedicat memoriei lui George Enescu, la 60 ani de la moartea artistului.

22
/05
/15

Duminică, 24 mai 2015, dirijorul de origine română Ion Marin va dirija orchestra Filarmonicii din Sankt Petersburg, cu Simfonia a 9-a de Gustav Mahler. Colaborarea cu această orchestră a început în urmă cu 3 ani şi are în vederea realizarea integralelor simfoniilor compozitorilor Gustav Mahler şi Anton Bruckner.

21
/05
/15

Până la finalul stagiunii, repertoriul Sălii Mari a Teatrului Naţional din Bucureşti, recent reintrată în circuitul public, se va îmbogăţi cu noi titluri. Piese de succes care, în perioada reconstrucţiei teatrului, au avut premiera la alte săli, precum şi alte titluri care au lipsit de pe afiş din același motiv, vor fi (re-) aduse pe scena Sălii Mari - în cel mai mare şi mai spectaculos spațiu de joc ale teatrului.