Începe Stagiunea de marţi seara, la Ateneu
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-stagiunea-de-marti-seara-la-ateneu/

Pentru a şaptea oară, Stagiunea de marţi seara deschide un nou sezon. Înainte de a pleca din nou la Viena, pianistul Ioan-Dragoş Dimitriu va susţine marţi, 13 octombrie, ora 19, un recital în Sala mică a Ateneului Român, cu un program alcătuit din lucrări de Beethpoven, Prokofiev, Ceaikovski şi Liszt.

Un articol de Liliana Matei|10 octombrie 2015

Ioan-Dragoș Dimitriu a început studiul pianului la vârsta de șase ani și a fost îndrumat pe căile artei de către pianista Corina Ibănescu. Din 2010 este student la Universitatea de muzică și arte dramatice din Viena, la clasa profesorului Martin Hughes, unde a intrat pe unul dintre cele zece locuri oferite celor peste 120 de pianiști care s-au prezentat. De atunci a ajuns să concerteze pe scene cunoscute ale Europei, cum ar fi sala Filarmonicii din Berlin (unde în 2011 a interpretat Imperialul de Ludwig van Beethoven), dar și în alte săli de renume din Austria, Japonia, Italia, Elveția, Franța etc. ajungând să colaboreze cu Radiodifuziunea austriacă (ORF) și cu diverse instituții de cultură de prestigiu cum ar fi Muzeul Leopold din Viena.

Pe lângă cariera sa de solist, are o bogată activitate în domeniul muzicii de camera, concertând alături de violoncelistul elveţian Michael Michitaro Luginbüh în formaţia ”Duo Nobile” în Italia, Austria, Elveția, România, Japonia și obținând cu trio-ul său ”Avante Trio” , alături de Seongmin Park clarinet şi Pauline Kempf vioară, în primăvara anului 2015 premiul întâi la concursul internațional de muzică de cameră din Udine (Italia) și un contract pentru înregistrarea unui CD, tot în Italia.
Stagiunea de marţi seara

Marti, 13 Octombrie, 19:00 – 20:00
Sala mică

Recital de pian
IOAN DRAGOŞ DIMITRIU

Program

Ludwig van Beethoven
Sonata în mi bemol major, op. 31, nr. 3
Serghei Prokofiev
Sarcasme, op. 17
Piotr Ilici Ceaikovski
Temă cu variaţiuni în fa major, op. 19, nr. 6
Franz Liszt
Studiu de execuţie transcendentală nr. 10, în fa minor
Studiu de execuţie transcendentală nr. 12, în si bemol minor, „Chasse neige”
Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program:Luni – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu