Indie Tribal, În Pod la Historia
https://www.ziarulmetropolis.ro/indie-tribal-in-pod-la-historia/

Multumult este un concert-călătorie ce îmbină bogata imaginaţie a patru arhitecţi ai sunetului. Trupa Indie Tribal cântă joi, 8 mai, de la ora 20.00, În Pod la Historia (Str. Sfântu Dumitru nr. 3).

Un articol de Petre Ivan|6 mai 2014

Călin Torsan (wind) este un maestru al instrumentelor sale. Muzica lui este un discurs complex – în acelaşi timp uşor de urmărit – care arată stăpânirea unui muzician matur.

Cosmo (djembe) este cel mai modern personaj al cvartetului. Abordarea sa este impresionantă din punct de vedere tehnic. El îşi foloseşte atât degetele, cât şi palmele, punând presiune pe suprafaţa instrumentului, pentru a evidenţia nuanţele tobelor.

Joel Silva (didgeridoo) este un artist desăvârşit. Talentul său s-a dezvoltat în multe direcţii: dans, masaj, arte marţiale, meditaţie vindecătoare cu boluri tibetane, iar această diversitate îl defineşte ca un evaluator fin al nevoilor ascultătorilor.

Victor Podeanu (chitară) abordează instrumentul său într-un mod intuitiv, prin concepte dobândite în cadrul meditaţiei: descrierea ideilor vizuale prin sunet, topologia vibraţiei în cadrul intervalelor muzicale şi percepţia muzicii ca energie în corpul uman.

Joi, 8 mai, puteţi observa interferenţa dintre două zone ale sunetului: tradiţia tribală a percuţiei, acompaniată de didgeridoo şi senzaţia bogată a dialogului între chitară şi fluiere.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.