Indiile galante și Troienele revin pe scena Operei la cererea publicului
https://www.ziarulmetropolis.ro/indiile-galante-si-troienele-revin-pe-scena-operei-la-cererea-publicului/

Indiile galante, de Jean Philippe Rameau şi Troienele după Euripide, ambele spectacole în regia maestrului Andrei Șerban, au fost programate în luna februarie. Astfel, datorită numărului mare de solicitări din partea publicului, duminică, 24 februarie 2013, de la  ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Naţional Iaşi, va avea loc spectacolul Les Indes galantes, de Jean Philippe Rameau, sub […]

Un articol de Andrada Văsii|4 februarie 2013

Indiile galante, de Jean Philippe Rameau și Troienele după Euripide, ambele spectacole în regia maestrului Andrei Șerban, au fost programate în luna februarie.

Astfel, datorită numărului mare de solicitări din partea publicului, duminică, 24 februarie 2013, de la  ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași, va avea loc spectacolul Les Indes galantes, de Jean Philippe Rameau, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea.

Biletele s-au epuizat, însă se pun la dispoziție 30 de bilete fără loc la preț redus, 10 lei biletul.

Opera balet a avut premiera în luna noiembrie a anului trecut, iar toate cele 6 reprezentații de până acum s-au jucat cu casa închisă.

Din distribuție fac parte:

PROLOGUE

HÉBÉ – CRISTINA GRIGORAȘ

BELLONE – LUCIAN DOLHĂSCU

L`AMOUR – ANDREEA CHINEZ

LES INCAS DU PÉROU

HUASCAR – OCTAVIAN DUMITRU

PHANI – ALICE TODICĂ

DON CARLOS – ADRIAN IONESCU

LE TURC GÉNÉREUX

OSMAN – DANIEL MATEIANU

ÉMILIE – MIHAELA GRĂJDEANU

VALÉRE – ANDREI FERMEȘANU

LES FLEURS

TACMAS – ALEXANDRU SAVIN

ZAÏRE, FATIME – CRISTINA  GRIGORAȘ

LES SAUVAGES

ADARIO – JEAN-KRISTOF BOUTON

DAMON – ALEXANDRU SAVIN

DON ALVAR – MIHAIL FRUNZĂ

ZIMA – LĂCRĂMIOARA MARIA HRUBARU-ROATĂ

Spectacolul Troienele, după Euripideva avea loc marți, 19 februarie 2013, de la ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași, iar biletele s-au pus în vânzare la prețul unic de 40 de lei.

Dintre toate montările Trilogia antică ocupă un loc aparte. Troienele reprezintă cel mai elocvent fragment al acestei capodopere compusă în colaborare cu Liz Swados cu aproape 40 de ani în urmă.
Spectacolul este dedicat memoriei lui Ellen Stewart, fondatoarea teatrului La Mama din New York, acolo unde a fost creat inițial.

Compozitor – Liz Swados (S.U.A.), regizor secund – Daniela Dima, costume – Doina Levintza, orchestrație și îndrumare muzicală – Lucian Maxim.

Spectacolul este interzis persoanelor sub 18 ani.

Din distribuție fac parte:

Hecuba — SIMONA TITIEANU

Cassandra — ANDREEA CHINEZ

Andromaca — MARINELA  NICOLA

Elena — ANA MARIA DONOSE MARCOVICI

Achil e— JEAN  KRISTOF  BOUTON

Menelaus — OCTAVIAN  DUMITRU

Astianax — GEORGE  MARCU

Urs — VICTOR  ZAHARIA

Soldat  bun — ANDREI  FERMEȘANU

Ursitoare — DANIELA  BURLACU, MARINELA  NICOLA

Voce  Poluxena — ANGELICA  MECU  SOLOMON, ALICE TODICĂ

Atena — DANA CIOCAN

Vestale— OURA  CHIHIRO, KOTOMI  HOSHINO, MIZUKA  SUZUKI, CHIKA  MATSUMURA

Poluxena — NATSUKO  OSHIMA

Stegar i— EDUARD  SVEATCHEVICI, TUDOR  FLORENȚA

Dansatoare  pe  pantă— MIZUKA  SUZUKI

Soldați — ANDREI APREOTESEI, ALEXANDRU SAVIN

 

 

 

 

21
/12
/23

Joi, 21 decembrie, de la ora 19:00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a treia întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este ,,Suntem cel mai mișto popor nașpa”.

21
/12
/23

Un nou volum de excepție a apărut recent în seria Anansi. Mentor a Editurii Pandora M: „Puterea artei” de Simon Schama, profesor de istorie și istoria artei la Columbia University și autorul a numeroase cărți de succes, autor de eseuri pentru The New Yorker și realizatorul și prezentatorul a zeci de documentare pentru BBC, PBS […]

20
/12
/23

Topul personal al celor mai bune filme exclusiv din 2023 e dominat de francezi şi americani, la care se adaugă un român şi un finlandez. O listă capricioasă şi aparent eterogenă.

20
/12
/23

Iana Salenko, Dinu Tamazlâcaru, Julian MacKay, Marina Minoiu și alte nume mari ale baletului mondial vin în România, pe 26 februarie, pentru un regal de balet care va avea loc, începând cu ora 20:00, în Sala Ion Caramitru a Teatrului Național I. L. Caragiale din București.

20
/12
/23

„Fii util. 7 reguli de viață”, cel mai recent volum semnat de Arnold Schwarzenegger și publicat de Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei, este un dialog intim între celebrul actor și fiecare dintre cititorii săi despre un subiect care interesează pe toată lumea, indiferent în colț al planetei ar trăi: cum să construim viața pe care ne-o dorim.

19
/12
/23

Pe 19 și 20 decembrie, de la ora 19:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, susține spectacolul extraordinar „Pe drumul Crăciunului”, la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București.

19
/12
/23

Sâmbătă, 16 decembrie 2023, în cadrul festivalului internațional de film studențesc CineMAiubit 2023, a avut loc conferința „Filmul și educația publicului tânăr”, organizată de Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC) prin Centrul de Pedagogie și Studiu al Imaginii Sorin Botoșeneanu.

19
/12
/23

Crăciunul într-un sat ucrainean este decorul în care se petrece o poveste de dragoste presărată cu elemente fantastice: fierarul satului, Vakula, este nefericit în dragostea ce i-o poartă Oksanei, fiica unui moșier, care îi promite că se va căsători cu el doar dacă îi aduce pantofii auriți ai țarinei. Disperat, fierarul face un pact cu diavolul pentru a îndeplini dorința iubitei.

18
/12
/23

După debutul de succes cu expoziția personală „LIGHT. An airy view point of density” de la București, urmată de o nouă expoziție la New York, în toamna acestui an, Diana Nicolaie, designer și artist vizual, expune acum la Art Safari, cel mai important eveniment dedicat artei din România.

18
/12
/23

Pe 21 ianuarie 2024, la Sala Palatului, va avea loc un nou şi captivant show DISNEY : FROZEN – 10 ani.  Spectacolul face parte din turneul prin care Disney celebrează la nivel mondial 10 ani de la lansarea personajului fenomen ce a revoluționat lumea filmelor de animație.