Indiile galante și Troienele revin pe scena Operei la cererea publicului
https://www.ziarulmetropolis.ro/indiile-galante-si-troienele-revin-pe-scena-operei-la-cererea-publicului/

Indiile galante, de Jean Philippe Rameau şi Troienele după Euripide, ambele spectacole în regia maestrului Andrei Șerban, au fost programate în luna februarie. Astfel, datorită numărului mare de solicitări din partea publicului, duminică, 24 februarie 2013, de la  ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Naţional Iaşi, va avea loc spectacolul Les Indes galantes, de Jean Philippe Rameau, sub […]

Un articol de Andrada Văsii|4 februarie 2013

Indiile galante, de Jean Philippe Rameau și Troienele după Euripide, ambele spectacole în regia maestrului Andrei Șerban, au fost programate în luna februarie.

Astfel, datorită numărului mare de solicitări din partea publicului, duminică, 24 februarie 2013, de la  ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași, va avea loc spectacolul Les Indes galantes, de Jean Philippe Rameau, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea.

Biletele s-au epuizat, însă se pun la dispoziție 30 de bilete fără loc la preț redus, 10 lei biletul.

Opera balet a avut premiera în luna noiembrie a anului trecut, iar toate cele 6 reprezentații de până acum s-au jucat cu casa închisă.

Din distribuție fac parte:

PROLOGUE

HÉBÉ – CRISTINA GRIGORAȘ

BELLONE – LUCIAN DOLHĂSCU

L`AMOUR – ANDREEA CHINEZ

LES INCAS DU PÉROU

HUASCAR – OCTAVIAN DUMITRU

PHANI – ALICE TODICĂ

DON CARLOS – ADRIAN IONESCU

LE TURC GÉNÉREUX

OSMAN – DANIEL MATEIANU

ÉMILIE – MIHAELA GRĂJDEANU

VALÉRE – ANDREI FERMEȘANU

LES FLEURS

TACMAS – ALEXANDRU SAVIN

ZAÏRE, FATIME – CRISTINA  GRIGORAȘ

LES SAUVAGES

ADARIO – JEAN-KRISTOF BOUTON

DAMON – ALEXANDRU SAVIN

DON ALVAR – MIHAIL FRUNZĂ

ZIMA – LĂCRĂMIOARA MARIA HRUBARU-ROATĂ

Spectacolul Troienele, după Euripideva avea loc marți, 19 februarie 2013, de la ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași, iar biletele s-au pus în vânzare la prețul unic de 40 de lei.

Dintre toate montările Trilogia antică ocupă un loc aparte. Troienele reprezintă cel mai elocvent fragment al acestei capodopere compusă în colaborare cu Liz Swados cu aproape 40 de ani în urmă.
Spectacolul este dedicat memoriei lui Ellen Stewart, fondatoarea teatrului La Mama din New York, acolo unde a fost creat inițial.

Compozitor – Liz Swados (S.U.A.), regizor secund – Daniela Dima, costume – Doina Levintza, orchestrație și îndrumare muzicală – Lucian Maxim.

Spectacolul este interzis persoanelor sub 18 ani.

Din distribuție fac parte:

Hecuba — SIMONA TITIEANU

Cassandra — ANDREEA CHINEZ

Andromaca — MARINELA  NICOLA

Elena — ANA MARIA DONOSE MARCOVICI

Achil e— JEAN  KRISTOF  BOUTON

Menelaus — OCTAVIAN  DUMITRU

Astianax — GEORGE  MARCU

Urs — VICTOR  ZAHARIA

Soldat  bun — ANDREI  FERMEȘANU

Ursitoare — DANIELA  BURLACU, MARINELA  NICOLA

Voce  Poluxena — ANGELICA  MECU  SOLOMON, ALICE TODICĂ

Atena — DANA CIOCAN

Vestale— OURA  CHIHIRO, KOTOMI  HOSHINO, MIZUKA  SUZUKI, CHIKA  MATSUMURA

Poluxena — NATSUKO  OSHIMA

Stegar i— EDUARD  SVEATCHEVICI, TUDOR  FLORENȚA

Dansatoare  pe  pantă— MIZUKA  SUZUKI

Soldați — ANDREI APREOTESEI, ALEXANDRU SAVIN

 

 

 

 

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

16
/11
/23

Lanțul de cinematografe HAPPY CINEMA, prezent în București, Focșani, Alexandria, Buzău, Vaslui, Botoșani, Bacău și Bistrița, se extinde cu 4 cinematografe noi în țară (București și Slobozia) și unul în Republica Moldova, Chișinău. HAPPY CINEMA, brand cu capital 100% românesc, își consolidează poziția de top ca acoperire în țară.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.