Inside Llewyn Davis – Gotham Independent Award pentru cel mai bun film
https://www.ziarulmetropolis.ro/inside-llewyn-davis-gotham-independent-award-pentru-cel-mai-bun-film/

Inside Llewyn Davis, de Joel Coen şi Ethan Coen, a primit premiul pentru cel mai bun film la gala Gotham Independent Awards 2013, dedicată producţiilor cinematografice independente realizate în afara marilor studiouri de la Hollywood.

Un articol de Andrada Văsii|3 decembrie 2013

Inside Llewyn Davis, de Joel Coen şi Ethan Coen, a primit premiul pentru cel mai bun film la gala Gotham Independent Awards 2013, dedicată producţiilor cinematografice independente realizate în afara marilor studiouri de la Hollywood.

Gala Gotham Independent Awards este un eveniment cheie pentru cinematografia independentă şi marchează debutul sezonului premiilor acordate în timpul iernii în SUA, care culminează cu trofeele Oscar, informează hollywoodreporter.com.

Gala a debutat cu o ceremonie tribut organizată în memoria actorului James Gandolfini, decedat în acest an. Alte două momente speciale au fost dedicate actorului Forest Whitaker şi lui Katherine Oliver, directorul Biroului Media & Entertainment din cadrul primăriei oraşului New York.

Premiile Gotham au fost decernate în şapte categorii competitive. Jurii alcătuite din cineaşti au ales câştigătorii pentru şase categorii, în timp ce învingătorul din cea de-a şaptea categorie – Audience Award – a fost desemnat pe baza voturilor exprimate de public pe internet.

Celelalte pelicule nominalizate la categoria ,,cel mai bun film” au fost „12 Years a Slave”, de Steve McQueen, ,,Ain’t Them Bodies Saints”, de David Lowery, ,,Before Midnight”, de Richard Linklater, şi ,,Upstream Color”, de Shane Carruth.

Premii numeroase la gala la care a participat Inside Lewyn Davis

Producţia ,,The Act of Killing” s-a impus la categoria ,,cel mai bun documentar”, iar Ryan Coogler a fost desemnat învingător la categoria „cel mai bun regizor debutant”, cu pelicula ,,Fruitvale Station”.

Matthew McConaughey a fost desemnat ,,cel mai bun actor”, pentru rolul din filmul ,,Dallas Buyers Club”, iar Brie Larson s-a impus la categoria ,,cea mai bună actriţă”, pentru rolul din filmul ,,Short Term 12″.

Michael B. Jordon s-a impus la categoria ,,cel mai bun actor debutant”, cu rolul din ,,Fruitvale Station”.

Premiul publicului a revenit lungmetrajului ,,Jake Shimabukuro: Life on Four Strings”, regizat de Tadashi Nakamura.

În 2012, lungmetrajul ,,Moonrise Kingdom”, de Wes Anderson, a primit premiul pentru cel mai bun film la gala Gotham Independent Awards.

Inside Llewyn Davis

Distribuţia filmului Inside Lewyn Davis 

Spre deosebire de mult mai mediatizatele Film Independent Spirit Awards, care au stabilit criterii mult mai clare pentru a determina ceea ce înseamnă un film independent, premiile Gotham analizează fiecare peliculă de la caz la caz, pe baza unor definiţii destul de vagi.

Pentru a fi eligibil, de exemplu, un film trebuie realizat ,,cu o economie de mijloace” – un criteriu mult mai vag decât cel folosit de Spirit Awards, al căror regulament interzice nominalizarea peliculelor produse cu un buget mai mare de 20 de milioane de dolari.

Premiile Gotham sunt acordate în fiecare an de asociaţia newyorkeză Independent Filmmaker Project, care sprijină şi promovează în special filmele cu bugete mici de producţie şi care sunt finanţate şi produse în afara marilor studiouri de la Hollywood.

Filmele şi performanţele actoriceşti premiate la galele Gotham se regăsesc adeseori şi pe lista peliculelor nominalizate la Independent Spirit Awards, decernate de asociaţia Film Independent din Los Angeles.

Nominalizările pentru Independent Spirit Awards au fost anunţate la sfârşitul lunii noiembrie, iar aceste trofee vor fi decernate pe 1 martie 2014.

Atât Gotham Awards, cât şi Spirit Awards se concentrează asupra filmelor cu bugete mici de producţie, dintre care unele vor concura ulterior pentru o serie de recompense mult mai prestigioase, precum Oscarurile, notează Mediafax.

Cea de-a 23-a gală Gotham Independent Film Awards a avut loc luni seară, la clubul Cipriani de pe Wall Street, New York.

Foto credit: Cinemagia, imagini din filmul Inside Llewyn Davis

14
/03
/17

O știm și o îndrăgim din “Saltimbancii (1981) – adaptarea nuvelei lui Cezar Petrescu "Fram, ursul polar" -, din „Iarna Bobocilor” (1977), din „Pruncul, Petrolul şi Ardelenii” (1981), din „Faleze de nisip” (1983) și din multe alte filme. Anul trecut, la două decenii de la retragerea din viața publică, actrița a primit premiul de excelenţă la cea de-a 15-a ediţie a TIFF. Carmen Galin împlinește, astăzi, 71 de ani!

13
/03
/17

Nominalizat la Premiile Gopo din acest an, la categoria „Cel mai bun actor într-un rol principal”, pentru rolul Hogaș din „Câini”, actorul Gheorghe Visu spune că cel mai mult în filmul lui Bogdan Mirică i-a plăcut să tragă cu pistolul, la final.

13
/03
/17

Unul dintre cele mai emoționante filme ale anului, I, Daniel Blake (2016), cel mai recent film al regizorului Ken Loach și câștigătorul Palme d’Or, Cannes 2016, a intrat weekend-ul acesta pe ecranele din România, distribuit de Independența Film. Asociația ActiveWatch a susținut campania de promovare a filmului în România, moderând o dezbatere pe tema birocrației din serviciile de asistență socială din România și barierelor în calea accesului la aceste servicii pentru unele grupuri dezavantajate.

12
/03
/17

Scris înainte de 1989, filmat în 1990 şi apărut în 1991, "A unsprezecea poruncă", doar inspirat din cartea "Patimile după Piteşti" a lui Paul Goma, este o prezenţă bizară în filmografia lui Mircea Daneliuc. Filmul este disponibil gratuit pe platforma Cinepub.

10
/03
/17

CRONICĂ DE FILM O binevenită gură de aer proaspăt în cinematografia de limbă română aduce tânăra regizoare Alexandra Balteanu, născută în România, dar stabilită în Germania. Prezentat la San Sebastian, promiţătorul său debut, „Vânătoare”, le are în distribuţie pe Corina Moise, Iulia Lumânare şi Iulia Ciochină, în roluri de prostituate.

10
/03
/17

Competiția Internațională BIEFF 2017 invită publicul la introspecție și dezbatere asupra unor dimensiuni profunde ale naturii umane, în cele două programe tematice Searching for Transcendence: Spirituality in the Digital Age și Cutting the Cord: Family Love and Its Discontents.

10
/03
/17

Timp de aproape o jumătate de secol, Jean-Marie Straub şi Danièle Huillet au realizat câteva zeci de filme, cu o cadență de un film pe an, o mare parte adaptări inspirate de arta europeană, abordând teme din literatură, muzică, pictură.

09
/03
/17

Cum ar trebui să li se predea religia copiilor și adolescenților? Cât de necesară este educația sexuală în școli? Și ce efecte poate avea implicarea Bisericii în cele mai adânci straturi ale societății? Sunt câteva dintre temele – extrem de actuale și în România - puse în discuție de filmul „(M)ucenicul”/ „The Student”, în regia lui Kirill Serebrennikov, care ajunge pe marile ecrane din România din 31 martie, distribuit de Transilvania Film.

08
/03
/17

CRONICĂ DE FILM Câştigător al Premiului Oscar pentru cel mai bun film, „Moonlight”/„În lumina lunii”, regizat de americanul Barry Jenkins, este o dramă impresionistă care încearcă să mizeze pe un anume intimism, în detrimentul unei eventuale cronici sociale. Însă nu se eliberează de unele şabloane.

08
/03
/17

Ana a teminat recent filmările la primul ei lungmetraj american, „Induced Effect”, în care l-a avut ca partener pe Eric Roberts și a început repetițiile la „Upstart”, un show TV despre realizarea unui Start-Up YouTube Channel. Între filmări, a finalizat un pictorial care celebrează actrițe îndrăgite de publicul român.

06
/03
/17

Ion Dichiseanu, unul dintre cei mai iubiți actori români, va primi „Premiul pentru Întreaga Carieră” în cadrul celei de-a XI-a ediții a Galei Premiilor Gopo. Evenimentul va avea loc luna aceasta, pe 21 martie 2017, la Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” din București.

05
/03
/17

Disponibil pe platforma gratuită Cinepub, „Australia” (2009), în regia lui Claudiu Mitcu, este un documentar de o oră despre participarea echipei românești a oamenilor străzii la Campionatul Mondial de fotbal pentru persoanele fără adăpost, la Melbourne.

28
/02
/17

Festivalul Internațional de Film DaKINO aduce la București, în proiecții speciale, în premieră în România, o serie de filme nominalizate la Premiile Oscar. Evenimentul va avea loc în perioada 1-5 martie la: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Cinema PRO, Cinema Muzeul Țăranului - Studioul Horia Bernea.